Informácia o výbere prevádzkovateľa verejného osvetlenia

Na zasadnutí zastupiteľstva Bratislavy bolo prijaté uznesenie so žiadosťou o informovanie poslancov, v akom štádiu sa nachádza obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.

Na včerajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva hl. m. Bratislavy bolo prijaté uznesenie so žiadosťou o informovanie poslancov, v akom štádiu sa nachádza verejné obstarávanie na výber nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia v hlavnom meste.

Spracovateľom uznesenia bol Martin Kuruc z KLUBU PRE BRATISLAVU. Dôvodom predloženia tohto uznesenia je skutočnosť, že súčasná zmluva o prevádzkovaní verejného osvetlenia so spoločnosťou Siemens tento rok končí.

„Včera na zasadnutí zastupiteľstva bolo prijaté uznesenie, v ktorom sme žiadali primátora, aby na júnovom zasadnutí predložil materiál s informáciou o aktuálnom stave procesu výberu nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia. V minulosti sa starostovia mestských častí už viackrát kriticky vyjadrili k fungovaniu prevádzky verejného osvetlenia, preto chceme vedieť, kto a za akých podmienok bude prevádzkovateľom od budúceho roka,“ povedal Martin Kuruc.

Súčasťou schváleného uznesenia je aj žiadosť o predloženie informácií, či bola preverená alternatíva o možnosti prevádzkovať verejné osvetlenie vo vlastnej réžii mesta alebo v réžii jednotlivých mestských častí.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.