Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

United Islands of Prague privezú objavy európskej hudobnej scény

Populárny multižánrový festival United Islands of Prague prebehne 23.-26. júna v Prahe, kde sa koncerty odohrajú pod šírym nebom.

Hlavný program bude prebiehať predovšetkým v sobotu a v nedeľu 25. a 26. júna, kedy spolu s novým METRONOME festivalom ponúkne Praha najväčší hudobný víkend. Hlavný program festivalu predznamená Klubová noc, ktorá prebehne vo štvrtok 23. júna v pražských hudobných kluboch. Vstup na festival United Islands of Prague je tohto roku opäť vďaka podpore mesta Prahy a  partnerov úplne zadarmo.

Tohtoroční návštevníci sa  môžu tešiť na čerstvú hudobnú nálož v podaní nádejných svetových i tuzemských interpretov. „Program tohto ročníku je žánrovo naozaj pestrý od indie popu a rocku cez world music až po jazz, takže si na svoje môže prísť naozaj takmer každý,“ vysvetľuje dramaturgička festivalu Barbora Šubrtová.
wwwunitedislandscz-490x326px-r696_res.jpg

Na festivale United Islands of Prague vystúpi viac než 100 kapiel a hudobných interpretov. Medzi najzaujímavejších patrí veľká nádej nemeckej hudobnej scény - spevák a multiinštrumentalista L'Aupaire, temno melancholické severské trio Get Your Gun, rakúska elektro-popová formácia Leyya a aj jedna z najzásadnejších postáv blízkovýchodnej undergroundovej hudobnej scény - libanonský hudobný producent Zeid Hamdan, ktorý vystúpi s egyptskou speváčkou Maii Waleed. Ďalej zahrajú neofolkoví Trad.Attack! z Estónska, ktorí zbierajú jedno ocenenie za druhým, či v súčasnosti najskloňovanejšia poľská speváčka Monika Brodka. Z českých interpretov zavíta na jedno z piatich pódií tohtoročného ostrovného festivalu napríklad Monika Načeva, ktorá tu počas jedinečného koncertu oslávi svoje jubilejné päťdesiate narodeniny.

Festival ponúkne aj pestrý a originálny sprievodný program. Kompletný program festivalu je uvedený na webových stránkach www.unitedislands.cz.

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť po celý rok. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Odstrániť pesticídy trvá 15 až 20 minút.

Teraz

​​​​​​​Prečítajte si úspešný príbeh najväčšieho výrobného podniku v Trebišove.

2 h

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

11 h