Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

United Islands of Prague privezú objavy európskej hudobnej scény

Populárny multižánrový festival United Islands of Prague prebehne 23.-26. júna v Prahe, kde sa koncerty odohrajú pod šírym nebom.

Hlavný program bude prebiehať predovšetkým v sobotu a v nedeľu 25. a 26. júna, kedy spolu s novým METRONOME festivalom ponúkne Praha najväčší hudobný víkend. Hlavný program festivalu predznamená Klubová noc, ktorá prebehne vo štvrtok 23. júna v pražských hudobných kluboch. Vstup na festival United Islands of Prague je tohto roku opäť vďaka podpore mesta Prahy a  partnerov úplne zadarmo.

Tohtoroční návštevníci sa  môžu tešiť na čerstvú hudobnú nálož v podaní nádejných svetových i tuzemských interpretov. „Program tohto ročníku je žánrovo naozaj pestrý od indie popu a rocku cez world music až po jazz, takže si na svoje môže prísť naozaj takmer každý,“ vysvetľuje dramaturgička festivalu Barbora Šubrtová.
wwwunitedislandscz-490x326px-r696_res.jpg

Na festivale United Islands of Prague vystúpi viac než 100 kapiel a hudobných interpretov. Medzi najzaujímavejších patrí veľká nádej nemeckej hudobnej scény - spevák a multiinštrumentalista L'Aupaire, temno melancholické severské trio Get Your Gun, rakúska elektro-popová formácia Leyya a aj jedna z najzásadnejších postáv blízkovýchodnej undergroundovej hudobnej scény - libanonský hudobný producent Zeid Hamdan, ktorý vystúpi s egyptskou speváčkou Maii Waleed. Ďalej zahrajú neofolkoví Trad.Attack! z Estónska, ktorí zbierajú jedno ocenenie za druhým, či v súčasnosti najskloňovanejšia poľská speváčka Monika Brodka. Z českých interpretov zavíta na jedno z piatich pódií tohtoročného ostrovného festivalu napríklad Monika Načeva, ktorá tu počas jedinečného koncertu oslávi svoje jubilejné päťdesiate narodeniny.

Festival ponúkne aj pestrý a originálny sprievodný program. Kompletný program festivalu je uvedený na webových stránkach www.unitedislands.cz.

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť po celý rok. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line