Utorok, 23. apríl , 2019

Firma Ares je tu pre Vás

Tento rok uplynulo 23 rokov od založenia značky Ares.

Boli sme prvou spoločnosťou, ktorá sa venovala komplexne odstraňovaniu architektonických bariér nielen vo verejnom priestore, ale najmä tam, kde to bolo najpotrebnejšie, v pomoci telesne postihnutým v ich každodennom živote. Naša činnosť v tejto oblasti nevznikla len ako podnikateľský zámer, ale vyplynula z poznatkov a skúseností našich zamestnancov, ktorí sú telesne postihnutí. Na Slovensku neexistovala firma s podobným zameraním, všetko sme sa učili za pochodu. Bola to prirodzená cesta, na ktorej sme sa stretli s porozumením aj prekážkami, úspechmi aj chybami, ale dnes môžeme povedať, že to stálo za to.

ares-via-bona-2015-cmyk-r264_res.jpg

Začiatkom 90-tych rokov ešte neexistoval systém štátnych príspevkov na kompenzácie ako ho poznáme dnes, ale už aj vtedy, zásluhou osvety, ktorú sme šírili na Slovensku, sa nám podarilo debarierizovať veľa verejných budov a domácností telesne postihnutých. Koncom 90-tych rokov, po prijatí zákona o peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, sa otvoril priestor na rozšírenie zdvíhacích zariadení a pomôcok medzi širšiu komunitu hendikepovaných. Na prelome tisícročí už vzniklo i viacero firiem venujúcich sa tejto činnosti, a tak, ako je to v trhovom prostredí prirodzené, i v tejto oblasti vládne konkurenčný boj. Pretože jedným zo základných atribútov našej činnosti je slušnosť, snažíme sa presadiť spoľahlivosťou našich výrobkov kvalitným servisom a, čo je najhlavnejšie, výrobou a prispôsobením zdvíhacích zariadení konkrétnej situácii na mieste inštalácie. Darí sa nám to predovšetkým vďaka kvalitnému technickému zázemiu, v ktorom pracujú konštruktéri a technici, ktorí na Slovensku patria medzi špičku. Preto dokážeme naše atypické riešenia namontovať všade tam, kde je to len trochu technicky možné. Nie sme firma, ktorá zariadenia len nakupuje a montuje, ale aktívne podieľame na ich vývoji, konštrukcii a výrobe. Spolupracujeme s poprednými svetovými výrobcami zdvíhacích zariadení a  pomôcok, ktorí zúžitkujú naše konštrukčné a technické riešenia.

V posledných rokoch sme zintenzívnili svoju prácu na úpravách osobných motorových vozidiel pre potreby hendikepovaných. Upravujeme riadenie, nastupovanie a presun do bežných osobných áut, ktoré tak môžu výrazne uľahčiť dopravu postihnutým za svojimi povinnosťami, rekreáciou alebo zábavou.

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.