Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Pri Štrbskom plese vyrástla brána, ktorá pomôže hendikepovaným

Od štvrtka 30. júna do nedele 3. júla 2016 môže každý z nás pomôcť mladému, len 23-ročnému Ivanovi Vargovi z Košíc a ďalším

Za prvý deň prešlo popod Birell bránu 1 420 ľudí zo Štrby a okolia, ktorí tak pomohli vyzbierať 284 eur na vysnívaný handbike pre 23-ročného Ivana Vargu z Košíc. Prispieť v rámci charitatívneho projektu Nezastaviteľní môže každý ešte do nedele 3. 7. 2016, stačí ak prejde popod Birell bránu umiestnenú v Tatrách pri Štrbskom plese.

Jedenásť mladých hendikepovaných mužov a žien zo Slovenska a Českej republiky, ktorí sa zapojili do projektu Nezastaviteľní, verí, že sa im podarí získať špeciálne športové vybavenie. Vďaka nemu sa chcú aj napriek nepriazni osudu vrátiť naspäť do aktívneho života. V ich úsilí ich podporuje značka Birell, organizátor projektu. „Chceme motivovať ľudí, aby svoj voľný čas trávili aktívne. Keď sa vyberú k Birell bráne, pomôžu hneď dvakrát. Sami sebe pohybom na čerstvom vzduchu a taktiež 11 Nezastaviteľným, ktorí to napriek svojmu osudu nevzdávajú,“ uviedla marketingová manažérka značky Birell Veronika Hořáková.

Jedným z Nezastaviteľných je aj Ivan Varga z Košíc. Najprv pád z motocykla, neskôr liečba na onkológii. Napriek operácii v zahraničí sa mu ochorenie vrátilo a prišiel o nohu. Najväčšiu radosť mu robí čas strávený v posilňovni a s priateľmi na rybách. Jeho snom je stáť vďaka handbiku na stupňoch víťazov.

Chcete aj vy pomôcť? Stačí prejsť na bicykli, korčuliach či pešo popod špeciálnu modrú Birell bránu, ktorá je umiestnená počas víkendu od 30. 6. do 3. 7. 2016 pri Štrbskom plese. Za každého účastníka, ktorý touto bránou prejde, prispeje značka nealkoholického osvieženia Birell, organizátor Nezastaviteľných, 20 centov na spoločné konto projektu. Vyzbierané peniaze poputujú na nákup športového vybavenia, ktoré si hendikepovaní vyberú.

Slovenskou ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je úspešná paralympionička a držiteľka ocenenia Slovenka roka v kategórii Šport, Anna Oroszová z Košíc. „Projekt Nezastaviteľní je na Slovensku, bohužiaľ, veľmi ojedinelým projektom. Okamžite ma oslovil, pretože podáva pomocnú ruku tam, kde doteraz chýbala, a to je vzácne. Želala by som si, aby sa zapojilo čo najviac ľudí a vyzbieralo sa tak čo najviac peňazí,“ hovorí úspešná Slovenka, Anna Oroszová. Viac o projekte, ďalšom rozmiestnení brán ako aj aktuálne vyzbieranej sume, nájdete na www.nezastavitelni.sk.

Meno: Ivan Varga

Vek: 23 rokov

Bydlisko: Košice, Slovensko

Chce získať: Handbike

Najprv to bol pád z motocykla, neskôr osteosarkóm. V Rakúsku mi s agresívnym nádorom pomohli, ale po 2 rokoch sa rakovina prihlásila opäť a lekári kvôli metastázam odporučili amputovať celú nohu. Nikdy som sa nevzdal, hoci to nie vždy bolo ľahké. Vďaka handbiku sa chcem postaviť na stupne víťazov a ukázať, že aj hendikepovaný dokáže to, čo zdravý, aj keď je to náročnejšie.“

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody

Téma posilňovania zdravia je v dnešnej dobe veľmi populárna. Avšak, dosiahnutie perfektného zdravia vôbec nemusí byť tak náročné.

Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo

Platíte odvody a dúfate, že ak ochoriete, zaplatia vám potrebnú liečbu? Pandémia a zlý návrh štátneho rozpočtu môžu veľa zmeniť.

1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?

Komunita alebo Bookmakeri?