Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Skoro 10 000 Eur za staré mobily pomôže mladým ľuďom v kríze

V priebehu uplynulých štyroch mesiacov priniesli zákazníci do predajní Orangeu vyše 19 000 nepotrebných telefónov. Za každý z nich venuje operátor 50 centov organizácii IPčko.

Bratislava 7. jún 2016 – V priebehu uplynulých štyroch mesiacov priniesli zákazníci do predajní Orangeu vyše 19 000 nepotrebných telefónov. Za každý z nich venuje operátor 50 centov organizácii IPčko. Takmer 10 000 Eur tak pomôže stovkám mladých ľudí v rôznych krízových situáciách.

Opotrebovaná batéria, vyšúchané písmenká, slabý mikrofón či prasknutý displej. Takto si väčšina z nás predstaví starý nepotrebný mobil. Skrývať sa v ňom však môže viac dobrého, než by sa mohlo zdať. Práve pod týmto headlineom prebiehalo od 1. januára do 31. mája 2016 už 10. pokračovanie kampane dlhodobej ekologickej iniciatívy Orangeu, súťaže v zbere starých mobilov.

Za ostatné 4 mesiace sa v pobočkách operátora ocitlo 19 104 takýchto starých zariadení. Každé z nich operátor ekologicky zlikviduje a zároveň premení na 50 centov pre organizáciu IPčko. Obľúbená internetová poradňa tak vďaka zákazníkom Orangeu získa 9 552 Eur, ktoré využije na poskytovanie psychologickej pomoci, sociálneho, právneho aj osobnostno-rozvíjajúceho poradenstva mladým ľudom v kríze.

stare-mobily-r832_res.jpg

Zber starých mobilov pokračuje. V nasledujúcej štvormesačnej kampani, ktorá sa začala 1. júna a potrvá do konca septembra, budú staré telefóny pomáhať mladým hokejovým talentom zo sociálne slabších rodín. Každý odovzdaný nepotrebný mobil totiž Orange ekologicky zlikviduje a zároveň zaň venuje 50 centov Hokejovej akadémii Zdena Cígera. Zákazníci, ktorí do 30. septembra 2016 donesú starý mobil, budú okrem pomoci mladým hokejistom každý mesiac hrať o 10 smartfónov Huawei P9.

Nepotrebné mobily takto nachádzajú vďaka Orangeu a jeho zákazníkom svoje zmysluplné využitie už od roku 2013. Zákazníci môžu prispieť k ich ekologickej likvidácii a odchádzať pritom s dobrým pocitom, že prinesú pomoc vybraným neziskovým organizáciám.

Prehľad organizácií doteraz podporených v súťaži v zbere starých mobilov

Nezisková

28 185

Ekotopfilm

902

OZ Centrum environmentálnych aktivít (západné Slovensko), OZ Sosna (východné Slovensko), CEEV Živica, n.o. (stredné Slovensko) a DAPHNE – Inštitút aplikovanej ekológie (Bratislavský kraj)

15 452

18 767

IPčko

19 104

Spolu

187 357

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line