Skoro 10 000 Eur za staré mobily pomôže mladým ľuďom v kríze

V priebehu uplynulých štyroch mesiacov priniesli zákazníci do predajní Orangeu vyše 19 000 nepotrebných telefónov. Za každý z nich venuje operátor 50 centov organizácii IPčko.

Bratislava 7. jún 2016 – V priebehu uplynulých štyroch mesiacov priniesli zákazníci do predajní Orangeu vyše 19 000 nepotrebných telefónov. Za každý z nich venuje operátor 50 centov organizácii IPčko. Takmer 10 000 Eur tak pomôže stovkám mladých ľudí v rôznych krízových situáciách.

Opotrebovaná batéria, vyšúchané písmenká, slabý mikrofón či prasknutý displej. Takto si väčšina z nás predstaví starý nepotrebný mobil. Skrývať sa v ňom však môže viac dobrého, než by sa mohlo zdať. Práve pod týmto headlineom prebiehalo od 1. januára do 31. mája 2016 už 10. pokračovanie kampane dlhodobej ekologickej iniciatívy Orangeu, súťaže v zbere starých mobilov.

Za ostatné 4 mesiace sa v pobočkách operátora ocitlo 19 104 takýchto starých zariadení. Každé z nich operátor ekologicky zlikviduje a zároveň premení na 50 centov pre organizáciu IPčko. Obľúbená internetová poradňa tak vďaka zákazníkom Orangeu získa 9 552 Eur, ktoré využije na poskytovanie psychologickej pomoci, sociálneho, právneho aj osobnostno-rozvíjajúceho poradenstva mladým ľudom v kríze.

stare-mobily-r832_res.jpg

Zber starých mobilov pokračuje. V nasledujúcej štvormesačnej kampani, ktorá sa začala 1. júna a potrvá do konca septembra, budú staré telefóny pomáhať mladým hokejovým talentom zo sociálne slabších rodín. Každý odovzdaný nepotrebný mobil totiž Orange ekologicky zlikviduje a zároveň zaň venuje 50 centov Hokejovej akadémii Zdena Cígera. Zákazníci, ktorí do 30. septembra 2016 donesú starý mobil, budú okrem pomoci mladým hokejistom každý mesiac hrať o 10 smartfónov Huawei P9.

Nepotrebné mobily takto nachádzajú vďaka Orangeu a jeho zákazníkom svoje zmysluplné využitie už od roku 2013. Zákazníci môžu prispieť k ich ekologickej likvidácii a odchádzať pritom s dobrým pocitom, že prinesú pomoc vybraným neziskovým organizáciám.

Prehľad organizácií doteraz podporených v súťaži v zbere starých mobilov

Nezisková

28 185

Ekotopfilm

902

OZ Centrum environmentálnych aktivít (západné Slovensko), OZ Sosna (východné Slovensko), CEEV Živica, n.o. (stredné Slovensko) a DAPHNE – Inštitút aplikovanej ekológie (Bratislavský kraj)

15 452

18 767

IPčko

19 104

Spolu

187 357

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.