Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Ako vyzerá vesmírna prechádzka? Opýtajte sa muža, ktorý ju zažil

Každý druhý chlapec má sen stať sa kozmonautom. Alexej Archipovič Leonov z neho nevyrástol.

Každý druhý chlapec má sen stať sa kozmonautom. Alexej Archipovič Leonov z neho nevyrástol a ako prvý človek absolvoval prechádzku vo voľnom vesmíre. Legenda svetovej astronautiky prichádza k nám a vy máte jedinečnú príležitosť vypočuť si zážitky, aké sú pre bežného smrteľníka nedostupné.

82-ročného ruského astronauta uvidíte naživo už v sobotu 18. júna od 15.00 do 16.30 v Hlavnej rotunde Polusu, kde prebehne inšpiratívna tlmočená konferencia a zároveň si môžete pozrieť dokumentárny film Cesta vesmírom Alexeja A. Leonova. Po premietaní rozdá vzácny hosť autogramy a prvým 100 deťom sa ujde aj špeciálny darček – kniha o tajomstvách vesmíru z kníhkupectva Panta Rhei. Autogramiáda a fotenie s fanúšikmi bude pokračovať v areáli Kuchajdy pri stánku Slovenskej organizácie pre vesmírne aktivity.

leonov03-r870_res.jpg

Lietajte v tom tiež!

Dotknite sa neba nielen prostredníctvom pútavého Leonovho rozprávania, ale aj bohatého sprievodného programu, ktorý na vás v sobotu čaká na Kuchajde. Najmenších nadchne a starším pripomenie, že na plnenie si odvážnych snov nikdy nie je neskoro.

legendarny-kozmonaut-v-poluse-r441_res.jpg

Akcia Adrenalínové nebo je vyvrcholením nultého ročníka Adrenalínového pohára 2016, súťažných zoskokoch padákov na cieľ, a ponúka plnohodnotnú zábavu pre celú rodinu. Nenechajte si ujsť ukážky lietania na rýchlych padákoch so zoskokom na vodnú hladinu, simuláciu zásahu špeciálnych jednotiek na vodnej ploche, akrobaciu parašutistov v nevídaných disciplínach či „letecké“ atrakcie s lákavými výhrami, ako sú rodinný let balónom, vyhliadkové lety vrtuľníkmi alebo tandemový zoskok.

V prípade priaznivého počasia organizátori pripravujú pre rodiny s deťmi vyhliadkové lety vrtuľníkmi a návštevníci budú mať možnosť zalietať si aj vo vyhliadkovom teplovzdušnom balóne. Tí smelší zas  môžu otestovať silu žalúdka na simulátore kozmického letu.

Po zotmení bude Adrenalínové nebo posiate hviezdami – hudobnými. Účasť prisľúbili nápaditý hudobník Isobutane a skupina Nocadeň, ktorá zahrá všetky svoje hity. Bodku za pestrým celodenným programom dá bláznivá kapela Karpina so svojou efektnou pyrotechnickou šou.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke organizátora www.adrenalinovenebo.sk.   Spoluorganizátorom Adrenalínového neba je občianske združenie SOSA a partnermi Bratislava – Nové Mesto a nákupné centrum Polus City Center. leonov04-r294_res.jpg

vizual-r795_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.