Štvrtok, 25. apríl , 2019

Spojili sa pre dobrú vec, Nadácia Orange podporí ich nápady

Nadácia Orange opäť podporí prospešné aktivity, ktoré pomáhajú rozvoju komunít a dobrovoľníctva.

Bratislava 10. júna 2016 – Nadácia Orange opäť podporí prospešné aktivity, ktoré pomáhajú rozvoju komunít, dobrovoľníctva a hľadaniu spoločných riešení na miestne či celospoločenské problémy. Do grantového programu Spojme sa pre dobrú vec aktívni ľudia zaslali celkovo 347 projektov z celého Slovenska. O podporených projektoch rozhodovala odborná komisia aj verejnosť.

V grantovom programe Spojme sa pre dobrú vec, ktorý nadväzuje na úspešný program Šanca pre váš región, podporuje Nadácia Orange realizáciu užitočných nápadov, ktoré prispejú k zlepšeniu vzájomných vzťahov či k pozitívnemu dianiu v komunite. O finančný príspevok na svoje projekty sa aj tento rok mohli uchádzať neformálne skupiny či mimovládne organizácie a Nadácii Orange zaslali 347 projektov. Celkovo 338 z nich, ktoré splnili všetky podmienky, postúpilo do hodnotenia. Najviac projektov – až 63, predložili žiadatelia zo Žilinského kraja.

Na dobré nápady pôjde 80 000 eur

Odborná komisia zo všetkých zaslaných projektov podporila celkovo 43, medzi ktoré Nadácia Orange spolu prerozdelila až 80-tisíc eur. Tento rok sa do rozhodovacieho procesu opäť bude môcť prostredníctvom online hlasovania zapojiť aj široká verejnosť. Hodnotiaca komisia vybrala zo všetkých podporených projektov aj 10 najzaujímavejších iniciatív, za ktoré môže verejnosť hlasovať od 10. do 20. júna 2016 na facebookovej stránke Nadácie Orange. Tri projekty s najvyšším počtom hlasov získajú ako odmenu natočenie krátkeho prezentačného videa o projekte a aktivitách svojej organizácie či neformálnej skupiny.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.