Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Poznáte najoceňovanejšie pivo na Slovensku?

Ak je medzi vašimi obľúbenými pivami Zlatý Bažant, znamená to , že aktuálne holdujete najúspešnejšiemu pivu u nás!

Zlatý Bažant totiž na prestížnej súťaži  Slovenská pivná korunka 2016 získal až osem významných ocenení! V konkurencii rekordných 152 pív z 29 slovenských pivovarov sa vlajková loď pivovaru z Hurbanova stala jednoznačne najúspešnejším pivom, a zisk ôsmich koruniek je pre značku zároveň najväčšou „žatvou“ ocenení v doterajšej histórii súťaže. Domáca pivná stálica bodovala vo všetkých prihlásených kategóriách.  Jubilejný desiaty ročník prestížnej degustačnej súťaže sa tak niesol jednoznačne v znamení Zlatého Bažanta.

O najlepších slovenských pivách rozhodla v tomto ročníku súťaže dvojdňová anonymná degustácia 32 profesionálnych pivných expertov, ktorá sa uskutočnila v Bratislave začiatkom mája 2016.  Zlatú pivnú korunku v najprestížnejšej a pre pivárov referenčnej kategórii  svetlých filtrovaných pív so stupňovitosťou do 12% experti udelili pivu Zlatý Bažant 12%, ktoré sa tak stalo najlepšou slovenskou „dvanástkou“. Medzi svetlými filtrovanými desaťstupňovými pivami získal Zlatý Bažant 10% Striebornú pivnú korunku, a ďalšie striebro získal  Zlatý Bažant Tmavý v kategórii tmavých a polotmavých filtrovaných pív.

Zlatý Bažant jednoznačne vynikal aj medzi radlermi a nealkoholickými pivami - v troch kategóriách získal až 5 ocenení na najvyšších priečkach. V kategórii alkoholických radlerov získal Zlatú pivnú korunku Zlatý Bažant Radler CitrónStriebornú pivnú korunku Zlatý Bažant Radler Citrón-Baza-Mäta. Medzi nealkoholickými radlermi bodoval obľúbený Zlatý Bažant Radler 0.0% - citrónovú príchuť degustátori zaradili na striebornú priečku, a príchuť Citrón-Baza-Mäta ocenili bronzovou korunkou. V kategórii nealkoholických pív získal Zlatý Bažant Nealko bronzové ocenenie.

p490-r979_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

38m

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

4 h

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

14 h