Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Zaujímavosti o stropných zdvihákoch pre imobilných

Aj také zariadenie, ako sú stropné zdviháky, má svoje špecifiká a zaujímavosti.

Keď nosnosť je na hrane možností

Zatiaľ najťažší klient zdvíhaný stropnými zdvihákmi váži neuveriteľných 400 kg. Ide o amerického občana. Na Slovensku je to „iba“ o 160 kg ťažký klient. Aby boli stropné zdviháky schopné zdvihnúť takého človeka, je nutné nadimenzovať všetky nosné časti zdviháka na túto nosnosť (od vaku, vešiaku, samotného zdviháka až po koľajnice a úchyty koľajníc do stropu alebo do stien).

ked-nosnost-je-na-hraneweb-r932_res.jpg

Potrebujete premiestniť ležiacich? Žiadny problém...

Špeciálna konštrukcia umožňuje premiestnenie ležiacich pacientov. Vak dokáže nasadiť iba jeden človek. Tento spôsob sa používa predovšetkým v nemocniciach pri preprave na operačné sály alebo v domácnostiach na prepravu ťažko zdravotne postihnutých, ktorí nemôžu byť prepravovaní v sede.

5259-02repositioningsling20121600x1030-r135_res.jpg

Skryté v strope

Aj takto sa dá riešiť umiestnenie koľajníc stropného zdviháka. Pomocou sadrokartónu ste schopní úplne zakryť koľajnice, ktoré sú ukotvené na strope. Vidno je iba drážky, v ktorých sa pohybuje stropný zdvihák. Takisto pohon stropného zdviháka zostáva na strope a nepohybuje sa spoločne s vešiakom, čím získate oveľa viac priestoru na obsluhu a manipuláciu s prepravovanou osobou.

lista-na-sadrokartonweb-r623_res.jpg

Starostlivosť na každom mieste

Naše stropné zdviháky nie sú obmedzené umiestnením len v spálni alebo v kúpeľni. V Brazílii v malom hangári je použitý zdvihák na nastupovanie a vystupovanie do a z lietadla. Stropné zdviháky ARES nachádzajú uplatnenie nielen pri premiestňovaní z postele na vozík alebo do vany. Naše stropné zdviháky môžu byť použité pre vstup do bazénu, pri nasadaní na koňa, v telocvičniach, v pohrebných ústavoch, hoteloch, jednoducho všade tam, kde je potrebná asistencia pri zdvíhaní osoby.

gh1-in-airplane-hanger-r627_res.jpg

Nezávislosť a sloboda pohybu

Vďaka stropnému zdviháku GH3 s motorizovaným posuvom sa môžete pohybovať úplne samostatne. Na ovládači sú umiestnené dva gombíky navyše, k pôvodným dvom na pohyb zdviháka hore a dolu pribudnú gombíky na pohyb doprava a doľava.

ovladacka-gh3-r698_res.jpg

Skúsenosti s pomocou

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Dodávame, vyrábame a konštruuje všetky druhy zdvíhacích zariadení ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny.
Okrem toho upravujeme motorové vozidlá. Upravené automobily môžu hendikepovaní riadiť alebo sa v nich bez problémov prepravovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .