Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Zaujímavosti o stropných zdvihákoch pre imobilných

Aj také zariadenie, ako sú stropné zdviháky, má svoje špecifiká a zaujímavosti.

Keď nosnosť je na hrane možností

Zatiaľ najťažší klient zdvíhaný stropnými zdvihákmi váži neuveriteľných 400 kg. Ide o amerického občana. Na Slovensku je to „iba“ o 160 kg ťažký klient. Aby boli stropné zdviháky schopné zdvihnúť takého človeka, je nutné nadimenzovať všetky nosné časti zdviháka na túto nosnosť (od vaku, vešiaku, samotného zdviháka až po koľajnice a úchyty koľajníc do stropu alebo do stien).

ked-nosnost-je-na-hraneweb-r932_res.jpg

Potrebujete premiestniť ležiacich? Žiadny problém...

Špeciálna konštrukcia umožňuje premiestnenie ležiacich pacientov. Vak dokáže nasadiť iba jeden človek. Tento spôsob sa používa predovšetkým v nemocniciach pri preprave na operačné sály alebo v domácnostiach na prepravu ťažko zdravotne postihnutých, ktorí nemôžu byť prepravovaní v sede.

5259-02repositioningsling20121600x1030-r135_res.jpg

Skryté v strope

Aj takto sa dá riešiť umiestnenie koľajníc stropného zdviháka. Pomocou sadrokartónu ste schopní úplne zakryť koľajnice, ktoré sú ukotvené na strope. Vidno je iba drážky, v ktorých sa pohybuje stropný zdvihák. Takisto pohon stropného zdviháka zostáva na strope a nepohybuje sa spoločne s vešiakom, čím získate oveľa viac priestoru na obsluhu a manipuláciu s prepravovanou osobou.

lista-na-sadrokartonweb-r623_res.jpg

Starostlivosť na každom mieste

Naše stropné zdviháky nie sú obmedzené umiestnením len v spálni alebo v kúpeľni. V Brazílii v malom hangári je použitý zdvihák na nastupovanie a vystupovanie do a z lietadla. Stropné zdviháky ARES nachádzajú uplatnenie nielen pri premiestňovaní z postele na vozík alebo do vany. Naše stropné zdviháky môžu byť použité pre vstup do bazénu, pri nasadaní na koňa, v telocvičniach, v pohrebných ústavoch, hoteloch, jednoducho všade tam, kde je potrebná asistencia pri zdvíhaní osoby.

gh1-in-airplane-hanger-r627_res.jpg

Nezávislosť a sloboda pohybu

Vďaka stropnému zdviháku GH3 s motorizovaným posuvom sa môžete pohybovať úplne samostatne. Na ovládači sú umiestnené dva gombíky navyše, k pôvodným dvom na pohyb zdviháka hore a dolu pribudnú gombíky na pohyb doprava a doľava.

ovladacka-gh3-r698_res.jpg

Skúsenosti s pomocou

Pomoci telesne postihnutým a seniorom sa venujeme už 22 rokov. Dodávame, vyrábame a konštruuje všetky druhy zdvíhacích zariadení ako sú plošiny, stoličkové výťahy, schodolezy, stropné zdviháky, bazénové zdviháky, výťahy a výťahové plošiny.
Okrem toho upravujeme motorové vozidlá. Upravené automobily môžu hendikepovaní riadiť alebo sa v nich bez problémov prepravovať.

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.