Štvrtok, 25. apríl , 2019

Festival Letní Letná pozýva do Prahy špičky nového cirkusu

Medzinárodný festival nového divadla a cirkusu predstaví medzi 18. augustom a 4. septembrom hviezdnych artistov z celého sveta.

Medzinárodný festival nového divadla a cirkusu predstaví medzi 18. augustom a 4. septembrom hviezdnych artistov z celého sveta.

Diváci trinásteho ročníka festivalu Letní Letná sa môžu tešiť na prehliadku toho najlepšieho zo scény spájajúcej prvky kabaretu, cirkusu a akrobacie. Medzi hlavné hviezdy patrí medzinárodná skupina Limbo z Austrálie a francúzske kvarteto Cirque Le Roux, z austrálskeho Brisbane príde súbor Circa. Hosťom Letní Letnej bude americký divadelník, režisér a akrobat Daniel Gulka, ktorý v predpremiére uvedie svoje sólové predstavenie o hľadaní vlastnej identity a večnom tanci životom Bottom.

photo-c-frantisek-ortmann-letni-letna-r952_res.jpg

Francúzi z Cirque Le Roux sa v predstavení The Elephant in the Room inšpirujú atmosférou filmu noir. Kritika píše o sexy, nežnom a srdcervúcom prepojení súčasného divadla a vzdušného cirkusu. Circa z austrálskeho Brisbane na Letnej prekročí hranice sna a skutočnosti, šialenstva a normality, ľudského a zvieracieho sveta. Špičkoví akrobati a herci vytvárajú s hudbou kombinujúcou kabaretné popevky, balady i elektroniku surreálne, láskavé a dojemné predstavenie.

Unikátny zážitok sľubuje medzinárodný súbor akrobatov a umelcov z Montrealu, New Yorku, Marseille a Austrálie Limbo, ktorý v rovnomennom predstavení predvedie zmes kabaretu, cirkusu a akrobacie. Prešli s ním významné svetové festivaly a kritika sa o ňom vyjadruje v superlatívoch ako o senzácii. V unikátnom secesnom drevenom šapitó Magic Mirror už dvakrát sedela dáma, ktorá rozumie show na pódiu ako málokto iný - Madonna.

Z českých súborov vystúpi Losers Cirque Company, Kočovná spoločnosť Žebřiňák, Bratři v tričku, Holektiv alebo VOSTO5 a ich Stand'artní kabaret.

Načítavám video...

Ďalšie informácie na www.letniletna.cz

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť celoročne. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.