Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Festival Letní Letná pozýva do Prahy špičky nového cirkusu

Medzinárodný festival nového divadla a cirkusu predstaví medzi 18. augustom a 4. septembrom hviezdnych artistov z celého sveta.

Medzinárodný festival nového divadla a cirkusu predstaví medzi 18. augustom a 4. septembrom hviezdnych artistov z celého sveta.

Diváci trinásteho ročníka festivalu Letní Letná sa môžu tešiť na prehliadku toho najlepšieho zo scény spájajúcej prvky kabaretu, cirkusu a akrobacie. Medzi hlavné hviezdy patrí medzinárodná skupina Limbo z Austrálie a francúzske kvarteto Cirque Le Roux, z austrálskeho Brisbane príde súbor Circa. Hosťom Letní Letnej bude americký divadelník, režisér a akrobat Daniel Gulka, ktorý v predpremiére uvedie svoje sólové predstavenie o hľadaní vlastnej identity a večnom tanci životom Bottom.

photo-c-frantisek-ortmann-letni-letna-r952_res.jpg

Francúzi z Cirque Le Roux sa v predstavení The Elephant in the Room inšpirujú atmosférou filmu noir. Kritika píše o sexy, nežnom a srdcervúcom prepojení súčasného divadla a vzdušného cirkusu. Circa z austrálskeho Brisbane na Letnej prekročí hranice sna a skutočnosti, šialenstva a normality, ľudského a zvieracieho sveta. Špičkoví akrobati a herci vytvárajú s hudbou kombinujúcou kabaretné popevky, balady i elektroniku surreálne, láskavé a dojemné predstavenie.

Unikátny zážitok sľubuje medzinárodný súbor akrobatov a umelcov z Montrealu, New Yorku, Marseille a Austrálie Limbo, ktorý v rovnomennom predstavení predvedie zmes kabaretu, cirkusu a akrobacie. Prešli s ním významné svetové festivaly a kritika sa o ňom vyjadruje v superlatívoch ako o senzácii. V unikátnom secesnom drevenom šapitó Magic Mirror už dvakrát sedela dáma, ktorá rozumie show na pódiu ako málokto iný - Madonna.

Z českých súborov vystúpi Losers Cirque Company, Kočovná spoločnosť Žebřiňák, Bratři v tričku, Holektiv alebo VOSTO5 a ich Stand'artní kabaret.

Načítavam video...

Ďalšie informácie na www.letniletna.cz

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť celoročne. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami

Každý z nás môže zlepšiť svet dobrými skutkami - to je filozofia, na ktorej Orange postavil svoju vianočnú ponuku.

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.