Ručné ovládanie automobilu pre osoby ŤZP

Aj osoby ťažko zdravotne postihnuté môžu šoférovať automobil. Existujú rôzne pomôcky, ktoré to umožňujú.

Ručné ovládanie ROU pri stredovom tuneli pre ovládanie plynu a brzdy pre osoby ZŤP

Jedná sa o spoľahlivé a ľahko ovládateľné ručné ovládanie (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/rucne-ovladanie ) pre riadenie vozidla handicapovanou osobou. Je vhodné ako pre vozidlá s automatickou prevodovkou, tak i pre vozidlá s manuálnou prevodovkou, ktorá je vybavená elektronickou spojkou (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/elektronicka-spojka). Odporúčame automatickú prevodovku pre tento typ auta, je to pohodlnejšie a jednoduchšie ovládanie pre vodičov.

rou-2-r106_res.jpg

Ručné ovládanie funguje na jednoduchom princípe ovládania. Pritiahnutím páky k sebe sa pridáva plyn, odtlačením páky od seba sa brzdí. Pôvodné riadenie vozidla pomocou pedálov je zachované aj pre riadenie vozidla zdravou osobou.

Toto ručné ovládanie neobmedzuje priestor pod kolenami a zachováva možnosť polohovania volantu, čo niektoré iné systémy neumožňujú. Výhodou tohto ručného ovládania je tiež možnosť aretácie prevádzkovej brzdy. Táto výhoda je prínosom predovšetkým u automobilov s automatickou prevodovkou, ktoré majú tú vlastnosť, že tieto vozidla musia byť vždy zabrzdené, inak majú tendenciu sa pomaly pohybovať. Prínos ručného riadenia je predovšetkým v dopravných zápchach alebo pri státí na semaforoch, kde si jednoduchšie zabrzdíte vozidlo pomocou aretačnej páčky na madle ručného riadenia.

Tento obľúbený spôsob ručného ovládania môže byť doplnený napríklad guľou na volant alebo trojzubcom pre jednoduchšie držanie volantu.

Pre viac informácií aj o iných produktoch kliknite na www.upravyautomobilov.sk/produkty alebo nás kontaktuje na bezplatnej linke 0800 150 339.

Fascinuje ma nadšenie mladých ľudí, s akým hltajú nové trendy

...hovorí profesor Pavol Findura, pedagóg na Katedre strojov a výrobných biosystémov Technickej fakulty SPU v Nitre.

16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom

Objavujte nové miesta bez starostí so slovenským turistickým sprievodcom.

Adient je tretí najlepší zamestnávateľ

Spoločnosť Adient, globálny líder vo výrobe automobilových sedadiel, získala tretie miesto v prestížnej ankete Najzamestnávateľ.

Chute a vône kórejskej kuchyne priamo v METRO

Užite si chute a vône Južnej Kórey pri príležitosti olympiády v Pjongčangu priamo vo veľkoobchode METRO po celom Slovensku.