Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Ručné ovládanie automobilu pre osoby ŤZP

Aj osoby ťažko zdravotne postihnuté môžu šoférovať automobil. Existujú rôzne pomôcky, ktoré to umožňujú.

Ručné ovládanie ROU pri stredovom tuneli pre ovládanie plynu a brzdy pre osoby ZŤP

Jedná sa o spoľahlivé a ľahko ovládateľné ručné ovládanie (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/rucne-ovladanie ) pre riadenie vozidla handicapovanou osobou. Je vhodné ako pre vozidlá s automatickou prevodovkou, tak i pre vozidlá s manuálnou prevodovkou, ktorá je vybavená elektronickou spojkou (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/elektronicka-spojka). Odporúčame automatickú prevodovku pre tento typ auta, je to pohodlnejšie a jednoduchšie ovládanie pre vodičov.

rou-2-r106_res.jpg

Ručné ovládanie funguje na jednoduchom princípe ovládania. Pritiahnutím páky k sebe sa pridáva plyn, odtlačením páky od seba sa brzdí. Pôvodné riadenie vozidla pomocou pedálov je zachované aj pre riadenie vozidla zdravou osobou.

Toto ručné ovládanie neobmedzuje priestor pod kolenami a zachováva možnosť polohovania volantu, čo niektoré iné systémy neumožňujú. Výhodou tohto ručného ovládania je tiež možnosť aretácie prevádzkovej brzdy. Táto výhoda je prínosom predovšetkým u automobilov s automatickou prevodovkou, ktoré majú tú vlastnosť, že tieto vozidla musia byť vždy zabrzdené, inak majú tendenciu sa pomaly pohybovať. Prínos ručného riadenia je predovšetkým v dopravných zápchach alebo pri státí na semaforoch, kde si jednoduchšie zabrzdíte vozidlo pomocou aretačnej páčky na madle ručného riadenia.

Tento obľúbený spôsob ručného ovládania môže byť doplnený napríklad guľou na volant alebo trojzubcom pre jednoduchšie držanie volantu.

Pre viac informácií aj o iných produktoch kliknite na www.upravyautomobilov.sk/produkty alebo nás kontaktuje na bezplatnej linke 0800 150 339.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line