Ručné ovládanie automobilu pre osoby ŤZP

Aj osoby ťažko zdravotne postihnuté môžu šoférovať automobil. Existujú rôzne pomôcky, ktoré to umožňujú.

Ručné ovládanie ROU pri stredovom tuneli pre ovládanie plynu a brzdy pre osoby ZŤP

Jedná sa o spoľahlivé a ľahko ovládateľné ručné ovládanie (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/rucne-ovladanie ) pre riadenie vozidla handicapovanou osobou. Je vhodné ako pre vozidlá s automatickou prevodovkou, tak i pre vozidlá s manuálnou prevodovkou, ktorá je vybavená elektronickou spojkou (viac na http://www.upravyautomobilov.sk/elektronicka-spojka). Odporúčame automatickú prevodovku pre tento typ auta, je to pohodlnejšie a jednoduchšie ovládanie pre vodičov.

rou-2-r106_res.jpg

Ručné ovládanie funguje na jednoduchom princípe ovládania. Pritiahnutím páky k sebe sa pridáva plyn, odtlačením páky od seba sa brzdí. Pôvodné riadenie vozidla pomocou pedálov je zachované aj pre riadenie vozidla zdravou osobou.

Toto ručné ovládanie neobmedzuje priestor pod kolenami a zachováva možnosť polohovania volantu, čo niektoré iné systémy neumožňujú. Výhodou tohto ručného ovládania je tiež možnosť aretácie prevádzkovej brzdy. Táto výhoda je prínosom predovšetkým u automobilov s automatickou prevodovkou, ktoré majú tú vlastnosť, že tieto vozidla musia byť vždy zabrzdené, inak majú tendenciu sa pomaly pohybovať. Prínos ručného riadenia je predovšetkým v dopravných zápchach alebo pri státí na semaforoch, kde si jednoduchšie zabrzdíte vozidlo pomocou aretačnej páčky na madle ručného riadenia.

Tento obľúbený spôsob ručného ovládania môže byť doplnený napríklad guľou na volant alebo trojzubcom pre jednoduchšie držanie volantu.

Pre viac informácií aj o iných produktoch kliknite na www.upravyautomobilov.sk/produkty alebo nás kontaktuje na bezplatnej linke 0800 150 339.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.