Pondelok, 18. november, 2019 | Meniny má Eugen

Premiéra filmu Príbeh lesa spojená s panelovou diskusiou

22. júna 2016 – 18:00

CINEMAX Bory Mall, sála C-158, Bratislava

V posledných rokoch si čoraz viac zvykáme na život v “panelových džungliach” a máme pocit, že príroda je takmer nedostupná. Už 22. júna budete mať možnosť ponoriť sa do sveta prírody, nechať sa očariť úžasnými zábermi a objaviť úplne nový rozmer prírody. Okrem toho získate odpovede na mnoho otázok týkajúcich sa ochrany a spolužitia s prírodou. Aké výzvy v oblasti ochrany biodiverzity nás čakajú v súvislosti s predsedníctvom v rade EÚ? Prečo je dôležité chrániť prírodu a pralesy v našom okolí? Aký význam majú nelesné ekosystémy pre zachovanie biodiverzity? Čo môžeme ako jedinci urobiť pre jej ochranu?

Na tieto otázky dostanete odpovede hneď po špeciálnej premiére filmu “Príbeh lesa” od medzinárodne uznávaných režisérov Jacques Perrina a Jacques Cluzauda, a to v panelovej diskusii na tému “Život s prírodou”, ktorej sa zúčastnia predstavitelia Ministerstva životného prostredia SR, Slovenskej akadémie vied a občianskych združení. Večerom vás bude sprevádzať moderátor Jozef Kuriľák. Nenechajte si ujsť tento úžasný večer!

Rezervujte si svoju voľnú vstupenku ešte dnes!

Pozvanie do panelovej diskusie prijal Rastislav Rybanič zo sekcie ochrany prírody, biodiverzity a krajiny Ministerstva životného prostredia SR, ktorý porozpráva o výzvach, ktoré nás čakajú v zmysle predsedníctva rady EÚ. Za občianske združenia prijali pozvanie Marián Jasík z OZ Prales a Milan Janák z OZ DAPHNE SK, ktorí povedia viac o význame pralesov na Slovensku a ochrane biodiverzity. Za SAV vystúpi Viktória Miklósová a predstaví projekt zameraný na udržanie národnej prírodnej rezervácie Klátovské rameno. Posledným hosťom panelovej diskusie bude hovorkyňa spoločnosti Slovenské elektrárne, a.s., Jana Burdová, ktorá porozpráva o spoločnom projekte s TANAP-om “Energia pre prírodu”.

Premietanie filmu je iniciatívou Európskej komisie.

Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia

This brand new, pocket-sized guide includes a mountain load of information.

Changes to the Public Procurement Law – Take Two

Changes in life and law hardly ever stop.

Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv

Náhlu potrebu peňazí môžete vyriešiť rýchlo a jednoducho.