Grantový program Viac umenia podporí mladých tvorcov

Umelcom niekedy chýba málo k dokončeniu ich diela. V programe Viac umenia môžu získať až 3 000 €.

Umelcom niekedy chýba málo k dokončeniu ich diela. V programe Viac umenia môžu získať až 3 000 €.

foto: výstava obchodná na obchodnej, ktorá bola podporená grantovým programom viac umenia, zdroj: http://www.obchodnaulica.sk
Foto: Výstava Obchodná na obchodnej, ktorá bola podporená grantovým programom Viac umenia, Zdroj: http://www.obchodnaulica.sk

Sám Cicero povedal, že najvlastnejším rysom umenia je tvoriť. P ráve preto Nadácia Tatra banky už po piatykrát otvára grantový program. na podporu tvorby študentov s umeleckým zameraním a umelcov, ktorí s týmito študentmi spolupracujú na tvorivých projektoch.

„V minulom roku sme týmto spôsobom podporili 32 umeleckých projektov rôznorodého zamerania ako napríklad Prehliadka mladých skladateľov AsynChrónie 2016, Festival svetla a tieňa či výstava Obchodná na Obchodnej. Veríme, že aj tohtoročné grantové kolo aktivuje mladých umelcov k tvorbe inšpiratívnych diel," uviedla Zuzana Böhmerová, manažérka nadácie a sponzoringu Tatra banky.

Stačí napísať projekt

Termín na prihlásenie projektov je do 30. septembra 2016 a maximálna výška podpory na jeden projekt je 3 000 €. Z tejto čiastky si mladí umelci môžu pokryť priame náklady potrebné na tvorbu v oblastiach:

• audiovizuálna tvorba, film, TV a rozhlas,
  • divadlo,
  • hudba,
  • literatúra,
  • výtvarne umenie.

Projekty sa podávajú elektronicky prostredníctvom online formulára.

Fascinuje ma nadšenie mladých ľudí, s akým hltajú nové trendy

...hovorí profesor Pavol Findura, pedagóg na Katedre strojov a výrobných biosystémov Technickej fakulty SPU v Nitre.

16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom

Objavujte nové miesta bez starostí so slovenským turistickým sprievodcom.

Adient je tretí najlepší zamestnávateľ

Spoločnosť Adient, globálny líder vo výrobe automobilových sedadiel, získala tretie miesto v prestížnej ankete Najzamestnávateľ.

Chute a vône kórejskej kuchyne priamo v METRO

Užite si chute a vône Južnej Kórey pri príležitosti olympiády v Pjongčangu priamo vo veľkoobchode METRO po celom Slovensku.