Grantový program Viac umenia podporí mladých tvorcov

Umelcom niekedy chýba málo k dokončeniu ich diela. V programe Viac umenia môžu získať až 3 000 €.

Umelcom niekedy chýba málo k dokončeniu ich diela. V programe Viac umenia môžu získať až 3 000 €.

foto: výstava obchodná na obchodnej, ktorá bola podporená grantovým programom viac umenia, zdroj: http://www.obchodnaulica.sk
Foto: Výstava Obchodná na obchodnej, ktorá bola podporená grantovým programom Viac umenia, Zdroj: http://www.obchodnaulica.sk

Sám Cicero povedal, že najvlastnejším rysom umenia je tvoriť. P ráve preto Nadácia Tatra banky už po piatykrát otvára grantový program. na podporu tvorby študentov s umeleckým zameraním a umelcov, ktorí s týmito študentmi spolupracujú na tvorivých projektoch.

„V minulom roku sme týmto spôsobom podporili 32 umeleckých projektov rôznorodého zamerania ako napríklad Prehliadka mladých skladateľov AsynChrónie 2016, Festival svetla a tieňa či výstava Obchodná na Obchodnej. Veríme, že aj tohtoročné grantové kolo aktivuje mladých umelcov k tvorbe inšpiratívnych diel," uviedla Zuzana Böhmerová, manažérka nadácie a sponzoringu Tatra banky.

Stačí napísať projekt

Termín na prihlásenie projektov je do 30. septembra 2016 a maximálna výška podpory na jeden projekt je 3 000 €. Z tejto čiastky si mladí umelci môžu pokryť priame náklady potrebné na tvorbu v oblastiach:

• audiovizuálna tvorba, film, TV a rozhlas,
  • divadlo,
  • hudba,
  • literatúra,
  • výtvarne umenie.

Projekty sa podávajú elektronicky prostredníctvom online formulára.

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?