Dnešné hlasovanie zastupiteľstva obrovským sklamaním

Staromestské zastupiteľstvo dnes odhlasovalo, aby ambasáda za pozemky na Hviezdoslavovom námestí odteraz mestu platila.

Staromestské zastupiteľstvo na svojom dnešnom zasadnutí odhlasovalo, aby americká ambasáda za pozemky, na ktorých sídli na Hviezdoslavovom námestí, odteraz mestu platila. Staromestský poslanec Martin Borguľa neskrýva nad takýmto hlasovaním svoje sklamanie.

Téma ďalšieho zotrvania americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí bola predmetom rokovania aj na dnešnom zasadnutí miestneho  astupiteľstva Starého Mesta. Staromestskí poslanci schválili návrh, aby ambasáda za pozemky platila hlavnému mestu 1 euro za meter štvorcový na deň. Doteraz ambasáda platila jedno euro za celý pozemok.

Za tento návrh hlasovalo 16 poslancov, štyria poslanci boli proti. Podľa Martina Borguľu, poslanca mesta za Staré Mesto, znamená tento návrh len zastieranie skutočného problému so zotrvaním ambasády na Hviezdoslavovom námestí. „Hlasoval som proti tomuto návrhu. Problémom predsa nie je to, že ambasáda za pozemky neplatí, ale to, že sídli uprostred Hviezdoslavovho námestia a že je ohradená trojmetrovým plotom,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec Martin Borguľa neskrýval svoje sklamanie nad hlasovaním ostatných poslancov.

„Som sklamaný z hlasovania mojich kolegov v staromestskom zastupiteľstve. Som sklamaný z toho, že podporujú návrh, ktorý nerieši  odstatu problému a je opäť len dočasný a čiastkový. Je pre mňa nepochopiteľné, že zástupcovia obyvateľov Starého Mesta neurobili nič pre to, aby z Hviezdoslavovho námestia konečne zmizol plot, ktorý v historickom centre mesta nemá čo robiť,“ povedal na záver poslanec Martin Borguľa.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.