Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Plot okolo ambasády na Hviezdoslavovom námestí zostáva!

Poslanci včera odhlasovali predĺženie nájmu pozemkov americkej ambasády na ďalšie tri roky. Poslanec M. Borguľa je rozhorčený.

Mestskí poslanci včera odhlasovali predĺženie nájmu pozemkov americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí na ďalšie tri roky. Poslanec Martin Borguľa je z hlasovania sklamaný a rozhorčený.

Žiadosť ambasády Spojených štátov amerických, aby bol jej nájom v budove na Hviezdoslavovom námestí predĺžený, padla opäť na úrodnú pôdu. Poslanci mesta včera na svojom zasadnutí schválili predĺženie nájmu o tri roky, s opciou na ďalšie dva roky.

Jediná zmena vo vzťahu americkej ambasády a magistrátu nastáva v platení nájomného – ambasáda bude odteraz platiť hlavnému mestu jedno euro za meter štvorcový na deň. Doteraz platila jedno euro za celý pozemok.

Poslanec mesta Martin Borguľa je z hlasovania svojich kolegov, mestských poslancov, rozhorčený. Dlhodobo totiž poukazuje na skutočnosť, že dohoda mesta s ambasádou ignoruje a nerieši základný problém, a tým je existencia železného oplotenia, ktoré špatí námestie a v historickom centre mesta nemá čo robiť.

„Je pre mňa nepochopiteľné, že si poslanci neuvedomujú dôsledky svojho konania. Schválením predĺženia nájmu sme totiž opäť premrhali šancu konečne sa zbaviť trojmetrového plota uprostred námestia. A to znova na niekoľko rokov,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Podľa Martina Borguľu zvýšenie nájomného nepredstavuje pre americkú stranu žiadny problém, ich cieľom bolo zostať na Hviezdoslavovom námestí za každú cenu a to sa im kvôli liknavosti a zaslepenosti mestských poslancov aj podarilo.

„Za pár tisíc eur sme „predali“ Hviezdoslavovo námestie. Ponúkanú možnosť vrátiť námestie Bratislavčanom poslanci mesta nevyužili. Toto nie je ideologický boj proti Američanom. Toto je boj za odstránenie železnej obludy z Hviezdoslavovho námestia a za návrat námestia do stavu pred existenciou plota. Poslanci však včera dobrovoľne odsúhlasili to, že minimálne ďalšie tri roky bude plot na námestí stáť. Som z tohto rozhodnutia znechutený,“ povedal na záver poslanec Martin Borguľa.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .