Predsadená montáž pre pasívne domy.

Predsadená montáž pre pasívne domy

Ak vlastníte alebo rozmýšľate o stavbe pasívneho, resp. nízkoenergetického domu, určite ste aj vy počuli o predsadenej montáži. Tá predstavuje jedno z riešení montáže okien i dverí. Celý tento proces spočíva vo využití nosnej konštrukcie, ktorej cieľom je zabezpečiť prvotriedne upevnenie za každých okolností! Či už pôjde o zaťaženie, ktoré vzniká pri otváraní, zaťaženie vetrom alebo rôzne iné „záťažové“ činnosti, ide o bezpečnú a veľmi účinnú montáž, ktorú už ako bolo spomenuté, preferujú ľudia do pasívnych domov.

Pred samotnou montážou si treba ujasniť niekoľko pravidiel ...

Predsadená montáž spĺňa tie najvyššie nároky či už zo strany legislatívny alebo montážnych firiem. Umožňuje teda bezproblémové ukotvenie okna či dverí do priestoru tepelnej izolácie vášho zatepľovacieho systému. Inštalácia je prakticky jednoduchá, bezproblémová a zvládne ju každý odborník, ktorý má skúsenosti v oblasti montáže. Výhodou je, že materiál okien a dverí nehrá významnú úlohu, čiže je jedno, či sú z plastu alebo hliníku. Treba však zohľadniť tvar parapetného profilu rámu okna i prahový profil pre dvere a okná k úrovni podlahy. Medzi hlavné výhody predsadenej montáže patria:

• rýchly a jednoduchý montážny systém,
  • prvotriedna odolnosť, tesnenie,
  • vysoká kvalita,
  • maximálne bezpečná montáž,
  • minimálna strata tepla oknami či dverami.

Treba plánovať predsadenú montáž už vopred?

Ak ešte len chystáte stavbu pasívneho domu, je nutné, aby ste predsadenú montáž plánovali vopred. Mala by byť teda riešená už v samotnej príprave projektu, keďže sa takto môžete vyhnúť rade problémov, ktoré by vás mohli „dobehnúť“, ak by ste to v tejto fáze stavby zanedbali či odložili na neskôr. Predsadená montáž predstavuje o niečo vyššiu investíciu ako je klasická montáž, no všetko je individuálne, keďže veľa závisí od typu vašej stavby a otvorových výplní.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?