Cestovné poistenie psíka môže ušetriť stovky eur

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Zvieratká s nami cestujú do zahraničia čoraz častejšie

Ak si neviete predstaviť, že by ste si dovolenku v zahraničí vychutnali bez svojho domáceho miláčika, nie ste jediní. V ostatných dvoch rokoch čoraz viac Slovákov cestuje za hranice aj so svojím psíkom či mačičkou. Tretina z ciest pritom mieri do Chorvátska, ale domáci miláčikovia nám často robia spoločnosť aj pri cestách do Českej republiky, Rakúska a Talianska. Vyplýva to zo štatistík Union poisťovne.

Prečo sa oplatí poistiť aj zvieratko?

Pes si v zahraničí zlomil pravú prednú labku a jeho ošetrenie stálo takmer 1 000 EUR. Liečba psíka, ktorý vo Švajčiarsku dostal náhle zdravotné ťažkosti, vyšla na 650 EUR. A v Grécku zasa psík poškodil hotelovú posteľ a majiteľ nezbedníka dostal od hotela účet na 143 EUR. Takéto prípady vás nemusia stáť ani cent s cestovným poistením pre domáceho miláčika od Union poisťovne.

Na čo si dávať pozor pri poistení domáceho miláčika

Ak sa rozhodnete uzatvoriť poistenie v Union poisťovni aj pre vášho domáceho miláčika, mali by ste vedieť, že:

• Poisťované zvieratko musí byť pred cestou zdravé a mať platný medzinárodný očkovací preukaz (Pet Pass)
  • Poistenie platí pri cestách do akejkoľvek krajiny v zahraničí (okrem Slovenska)
  • Poistenie liečebných nákladov domáceho miláčika kryje nevyhnutné liečebné náklady, ktoré vzniknú pri úraze alebo náhlom ochorení zvieratka v zahraničí, náklady na lieky a zdravotné pomôcky, pri hospitalizácii zvieraťa a jeho prepravou do najbližšieho veterinárneho zariadenia až do výšky 1 000 EUR
  • Poistenie zodpovednosti za škodu slúži na preplatenie škôd, ktoré poistené zviera spôsobí tretej osobe na zdraví alebo majetku až do výšky 2 000 EUR
  • Cena poistenia pre domáceho miláčika je 0,50 EUR / deň

Viac informácií o cestovnom poistení od Union poisťovne, ktorého súčasťou je aj poistenie domáceho miláčika v zahraničí, nájdete tu.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.