Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Cestovné poistenie psíka môže ušetriť stovky eur

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Zvieratká s nami cestujú do zahraničia čoraz častejšie

Ak si neviete predstaviť, že by ste si dovolenku v zahraničí vychutnali bez svojho domáceho miláčika, nie ste jediní. V ostatných dvoch rokoch čoraz viac Slovákov cestuje za hranice aj so svojím psíkom či mačičkou. Tretina z ciest pritom mieri do Chorvátska, ale domáci miláčikovia nám často robia spoločnosť aj pri cestách do Českej republiky, Rakúska a Talianska. Vyplýva to zo štatistík Union poisťovne.

Prečo sa oplatí poistiť aj zvieratko?

Pes si v zahraničí zlomil pravú prednú labku a jeho ošetrenie stálo takmer 1 000 EUR. Liečba psíka, ktorý vo Švajčiarsku dostal náhle zdravotné ťažkosti, vyšla na 650 EUR. A v Grécku zasa psík poškodil hotelovú posteľ a majiteľ nezbedníka dostal od hotela účet na 143 EUR. Takéto prípady vás nemusia stáť ani cent s cestovným poistením pre domáceho miláčika od Union poisťovne.

Na čo si dávať pozor pri poistení domáceho miláčika

Ak sa rozhodnete uzatvoriť poistenie v Union poisťovni aj pre vášho domáceho miláčika, mali by ste vedieť, že:

• Poisťované zvieratko musí byť pred cestou zdravé a mať platný medzinárodný očkovací preukaz (Pet Pass)
  • Poistenie platí pri cestách do akejkoľvek krajiny v zahraničí (okrem Slovenska)
  • Poistenie liečebných nákladov domáceho miláčika kryje nevyhnutné liečebné náklady, ktoré vzniknú pri úraze alebo náhlom ochorení zvieratka v zahraničí, náklady na lieky a zdravotné pomôcky, pri hospitalizácii zvieraťa a jeho prepravou do najbližšieho veterinárneho zariadenia až do výšky 1 000 EUR
  • Poistenie zodpovednosti za škodu slúži na preplatenie škôd, ktoré poistené zviera spôsobí tretej osobe na zdraví alebo majetku až do výšky 2 000 EUR
  • Cena poistenia pre domáceho miláčika je 0,50 EUR / deň

Viac informácií o cestovnom poistení od Union poisťovne, ktorého súčasťou je aj poistenie domáceho miláčika v zahraničí, nájdete tu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .