Sobota, 20. apríl , 2019

Cestovné poistenie psíka môže ušetriť stovky eur

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Zvieratká s nami cestujú do zahraničia čoraz častejšie

Ak si neviete predstaviť, že by ste si dovolenku v zahraničí vychutnali bez svojho domáceho miláčika, nie ste jediní. V ostatných dvoch rokoch čoraz viac Slovákov cestuje za hranice aj so svojím psíkom či mačičkou. Tretina z ciest pritom mieri do Chorvátska, ale domáci miláčikovia nám často robia spoločnosť aj pri cestách do Českej republiky, Rakúska a Talianska. Vyplýva to zo štatistík Union poisťovne.

Prečo sa oplatí poistiť aj zvieratko?

Pes si v zahraničí zlomil pravú prednú labku a jeho ošetrenie stálo takmer 1 000 EUR. Liečba psíka, ktorý vo Švajčiarsku dostal náhle zdravotné ťažkosti, vyšla na 650 EUR. A v Grécku zasa psík poškodil hotelovú posteľ a majiteľ nezbedníka dostal od hotela účet na 143 EUR. Takéto prípady vás nemusia stáť ani cent s cestovným poistením pre domáceho miláčika od Union poisťovne.

Na čo si dávať pozor pri poistení domáceho miláčika

Ak sa rozhodnete uzatvoriť poistenie v Union poisťovni aj pre vášho domáceho miláčika, mali by ste vedieť, že:

• Poisťované zvieratko musí byť pred cestou zdravé a mať platný medzinárodný očkovací preukaz (Pet Pass)
  • Poistenie platí pri cestách do akejkoľvek krajiny v zahraničí (okrem Slovenska)
  • Poistenie liečebných nákladov domáceho miláčika kryje nevyhnutné liečebné náklady, ktoré vzniknú pri úraze alebo náhlom ochorení zvieratka v zahraničí, náklady na lieky a zdravotné pomôcky, pri hospitalizácii zvieraťa a jeho prepravou do najbližšieho veterinárneho zariadenia až do výšky 1 000 EUR
  • Poistenie zodpovednosti za škodu slúži na preplatenie škôd, ktoré poistené zviera spôsobí tretej osobe na zdraví alebo majetku až do výšky 2 000 EUR
  • Cena poistenia pre domáceho miláčika je 0,50 EUR / deň

Viac informácií o cestovnom poistení od Union poisťovne, ktorého súčasťou je aj poistenie domáceho miláčika v zahraničí, nájdete tu.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.