Okno, ktoré sa otvára aj keď je otváravo-sklopné

V dnešnej dobe rozoznávame okná nielen podľa toho, z akého materiálu sú vyrobené, aké majú vlastnosti či veľkosť. Taktiež ich nerozlišujeme len podľa ceny alebo vybranej firmy. Rozoznávame ich aj na základe toho, ako sa otvárajú, teda na základe akého mechanizmu fungujú. Rozdeľujeme ich na okná otváravé, sklopné a otváravo-sklopné, ktoré kombinujú možnosti otvárania a sklopenia zároveň. Najklasickejším typom je otváravé okno, ktoré je vďaka svojej konštrukcií a prevedeniu veľmi jednoduché na manipuláciu. Sklopné okno, resp. „ventilačka“ je určené predovšetkým na prevetranie miestnosti, no praktickejší je skôr prvý typ okna. Množstvo ľudí však siaha práve po kombinácií týchto dvoch okien, čo je najideálnejším spôsobom, keďže si okno môžu otvoriť aj sklopiť, čiže už to závisí od ich rozhodnutia či konkrétnej situácie.

Prečo si vybrať otváravo-sklopné okná?

Dnes sa budeme zaoberať posledným typom okna, čiže otváravo-sklopným. Dôvodov, prečo je toto okno také obľúbené, je mnoho. Keďže sa dá sklopiť, môže byť v tejto polohe aj po celý deň, čiže aj keď nie ste práve doma. Vy sa pritom nemusíte báť o bezpečnosť vášho domu, keďže okno je zabezpečené tak, aby sa dovnútra nedostali zlodeji. Zatiaľ, čo budete v práci alebo na dovolenke, miestnosti vo vašej domácnosti budú dokonale prevetrané. Výhodou je, že tieto okná môžete aj otvárať, čiže pokiaľ by ste potrebovali okno otvoriť dokorán a miestnosti prevetrať behom chvíle, tento spôsob bude najideálnejší. Kvalitné okná sú vyrobené z prvotriednych materiálov, ktoré majú výborné tepelno-izolačné vlastnosti a sú maximálne bezpečné. Podstatné je vybrať si spoľahlivú firmu, ktorá sa zaoberá predajom okien i dverí a splní i vaše najtajnejšie túžby. Do poriadnych okien sa skutočne oplatí investovať, veď také vám vydržia pokojne aj celý život.

TEL.: 00421 35 7701 044 -MOBIL: 00421 917 529 855 -Copyright © 2004 - 2050 by Inter Okno s.r.o.! All rights reserved!

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.