Architekt navrhol nesprávne rozmery, môžu sa zmeniť rozmery?

Pokiaľ ste sa rozhodli pre radikálnu zmenu domu, určite budete meniť aj okná i dvere. Možno už v tejto oblasti máte skúsenosti, no možno ešte žiadne. Iste však viete, že bez stavebného povolenia nemôžete robiť žiadne zásahy do konštrukcie. Vybúranie okenných otvorov si vyžaduje štatistický výpočet a návrh zabezpečenia pri stavbe. Dokonca i obyčajná výmena okien môže v niektorých prípadoch dom staticky ohroziť, a to najmä vtedy, ak ide o staršiu stavbu. Dôležité je uvedomiť si, že každá prestavba či oprava domu je veľmi riskantná a bez odborného projektu a skúseného architekta to nepôjde. Ak ste sa rozhodli pre zmenu rozmerov okenných otvorov, samozrejme to možné je, no pravdepodobne budete potrebovať stavebné povolenie. Či už ste sa rozhodli zmeniť okenný otvor na otvor francúzskeho okna alebo váš architekt niekde pochybil a navrhol nesprávne rozmery, treba mať na pamäti, že ide o stavebnú úpravu a nič nie je možné robiť bez povolenia. Bohužiaľ.

Ak zadáte nesprávne rozmery okien a dverí ...

V prvom rade je teda dôležité vybrať si spoľahlivého architekta, ktorý bude spolupracovať s ďalšími odborníkmi a stopercentne navrhnú správne rozmery otvorov pre okná a dvere. Veľkosť musí odpovedať hygienickým normám, miestnosti by mali byť dostatočne osvetlené, no tiež je dôležité dbať na výškové umiestnenie okna. Ak architekt v niečom pochybí, môže vzniknúť problém, ktorý je veľa krát nemožné vyriešiť. Ak už máte všetko objednané a vy zrazu zistíte, že kdesi nastala chyba, nie vždy sa to dá zmeniť. Treba si uvedomiť, že vy zodpovedáte za správne uvedenie rozmerov, čiže v procese objednávky okien či dverí si treba byť stopercentne istý. Ak si však vyžiadate cenovú ponuku so službami, v nej je zahrnuté množstvo služieb, medzi ktorými je aj zmeranie technikom zdarma, montáž či mnoho ďalšieho.

TEL.: 00421 35 7701 044 -MOBIL: 00421 917 529 855 -Copyright © 2004 - 2050 by Inter Okno s.r.o.! All rights reserved!

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.