Architekt navrhol nesprávne rozmery, môžu sa zmeniť rozmery?

Pokiaľ ste sa rozhodli pre radikálnu zmenu domu, určite budete meniť aj okná i dvere. Možno už v tejto oblasti máte skúsenosti, no možno ešte žiadne. Iste však viete, že bez stavebného povolenia nemôžete robiť žiadne zásahy do konštrukcie. Vybúranie okenných otvorov si vyžaduje štatistický výpočet a návrh zabezpečenia pri stavbe. Dokonca i obyčajná výmena okien môže v niektorých prípadoch dom staticky ohroziť, a to najmä vtedy, ak ide o staršiu stavbu. Dôležité je uvedomiť si, že každá prestavba či oprava domu je veľmi riskantná a bez odborného projektu a skúseného architekta to nepôjde. Ak ste sa rozhodli pre zmenu rozmerov okenných otvorov, samozrejme to možné je, no pravdepodobne budete potrebovať stavebné povolenie. Či už ste sa rozhodli zmeniť okenný otvor na otvor francúzskeho okna alebo váš architekt niekde pochybil a navrhol nesprávne rozmery, treba mať na pamäti, že ide o stavebnú úpravu a nič nie je možné robiť bez povolenia. Bohužiaľ.

Ak zadáte nesprávne rozmery okien a dverí ...

V prvom rade je teda dôležité vybrať si spoľahlivého architekta, ktorý bude spolupracovať s ďalšími odborníkmi a stopercentne navrhnú správne rozmery otvorov pre okná a dvere. Veľkosť musí odpovedať hygienickým normám, miestnosti by mali byť dostatočne osvetlené, no tiež je dôležité dbať na výškové umiestnenie okna. Ak architekt v niečom pochybí, môže vzniknúť problém, ktorý je veľa krát nemožné vyriešiť. Ak už máte všetko objednané a vy zrazu zistíte, že kdesi nastala chyba, nie vždy sa to dá zmeniť. Treba si uvedomiť, že vy zodpovedáte za správne uvedenie rozmerov, čiže v procese objednávky okien či dverí si treba byť stopercentne istý. Ak si však vyžiadate cenovú ponuku so službami, v nej je zahrnuté množstvo služieb, medzi ktorými je aj zmeranie technikom zdarma, montáž či mnoho ďalšieho.

TEL.: 00421 35 7701 044 -MOBIL: 00421 917 529 855 -Copyright © 2004 - 2050 by Inter Okno s.r.o.! All rights reserved!

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.