Utorok, 7. apríl, 2020 | Meniny má Zoltán

Rekordná rodina v Orangei urobí mesačne aj 10 tisíc hovorov

Bratislava 2. august 2016 – Viac ako polovica slovenských rodín využíva služby Orangeu na to, aby spolu komunikovali. Možnosti neobmedzenej vzájomnej komunikácie, ktoré priniesla služba Navzájom zadarmo od Orangeu, využívajú naozaj naplno. Svedčia o tom štatistiky, ktoré operátor zverejnil. Rodiny, ktoré sú rekordérmi vo vzájomnej komunikácii, dokážu za jeden mesiac uskutočniť viac ako 10 tisíc hovorov, pretelefonovať takmer 6 000 minút či vymeniť si vyše 4 000 správ.

Členovia najaktívnejšej rodiny spomedzi zákazníkov Orangeu uskutočnili v máji neuveriteľných 10 744 hovorov a pretelefonovali spolu takmer 6 000 minút, čo predstavuje približne 100 hodín, teda viac ako tri hodiny telefonovania denne. Táto extrémne komunikatívna rodina žije v Moldave nad Bodvou. Rekordérom v počte zaslaných SMS správ sa zas stala rodina z obce Rybany. Jej členovia si v máji vymenila až 4 707 správ, teda takmer 160 správ denne.

Podobných rekordérov vzájomnej rodinnej komunikácie nájdeme v Orangei oveľa viac. Napríklad veselá sedemčlenná rodina Aleny z Vranova nad Topľou pretelefonuje mesačne vyše 3 000 minút. Ako sama vraví, len vďaka mobilu má dnes prehľad o tom, kde sa momentálne nachádza jej 6 detí a čo práve robia. „Dvaja sú už samostatní, žijú si svoje životy v hlavnom meste, no voláme si často. Napríklad včera som dcére diktovala recept na naše obľúbené východniarske holúbky. Synovi a ďalšej dcére, ktorí študujú, volávam každý deň do Nitry a do Čiech. S mladšou dcérou, ktorá práve zmaturovala a prežíva prvú brigádu v Bratislave, volám každú chvíľu,“ prezradila Alena. Službu Navzájom zadarmo využíva aj Kamil z Košíc: „Najčastejšie som „na dráte“ s priateľkou, ktorá je podľa mňa absolútnou rekordérkou v telefonovaní. Ale v skupine mám napríklad aj svoju mamu, maminu sestru a tiež priateľkinu mamu. S mamkou volám skoro každý deň, keď sa chcem presvedčiť, či je v poriadku.“ Kamilova rodina spolu pretelefonuje 2 257,1 minút mesačne.

Podobnú skúsenosť má Andrea z Lučenca. Najčastejšie volá s mamou, manželom, synom a bratom. Hovoria spolu úplne o všetkom. Mama žije mimo mesta, čiže najčastejšie komunikujú práve cez telefón. „Ešteže ho máme a môžeme volať donekonečna,“ hovorí Andrea. Jej rodina spolu mesačne prevolá viac ako 1 900 minút.

Patrik z Mosta pri Bratislave má v skupine syna, manželku, svojich a manželkiných rodičov. Rodičia vlastnia po jednom mobile. Aj v tejto rodine je rekordérkou v telefonovaní manželka, ktorá trávi hodiny na linke s rodičmi z Trebišova. Pán Patrik volá so svojimi rodičmi menej, pretože bývajú v Trnavskom kraji a chodia ich častejšie navštevovať. Syn ešte nevyletel z hniezda, takže si volajú pri operatívnych záležitostiach. Rodina spolu pretelefonuje mesačne 1 877,2 minút.

Orange chce zistiť, o čom slovenské rodiny hovoria

Slovenské rodiny pretelefonujú a pošlú si navzájom vďaka možnostiam neobmedzenej komunikácie tisíce minút a správ. Pri takomto množstve rodinnej komunikácie sa Orange rozhodol  zistiť, o čom slovenské rodiny najčastejšie spolu hovoria. Spýta sa ich na to na svojej oficiálnej stránke na Facebooku v priebehu tohto leta. O svoju komunikáciu s blízkymi sa môže podeliť každý už čoskoro. Viac sa dozviete na https://www.facebook.com/OrangeSlovensko/videos/1194887520566811/.

Denník SME s rúškom na ochranu tváre len za 2,90 €

Rúško z textílie na opakované použitie nájdete v denníku SME v utorok 7. apríla.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.