Piatok, 19. apríl , 2019

Pri Vyšnom Opátskom vyrastie brána, ktorá pomôže hendikepovaným

Od štvrtka 18. do nedele 21. augusta 2016 môže každý z nás pomôcť mladému, len 23-ročnému Ivanovi Vargovi z Košíc.

Od štvrtka 18. do nedele 21. augusta 2016 môže každý z nás pomôcť mladému, len 23-ročnému Ivanovi Vargovi z Košíc a ďalším 10 hendikepovaným získať ich vysnívané športové vybavenie. Prispieť v rámci charitatívneho projektu Nezastaviteľní môže každý, kto sa prejde popod Birell bránu umiestnenú v Košiciach na sídlisku Nad jazerom na cyklotrase pri hati Vyšné Opátske.

Jedenásť mladých hendikepovaných mužov a žien zo Slovenska a Českej republiky, ktorí sa zapojili do projektu Nezastaviteľní, verí, že sa im podarí získať špeciálne športové vybavenie. Vďaka nemu sa chcú aj napriek nepriazni osudu vrátiť naspäť do aktívneho života. V ich úsilí ich podporuje značka nealkoholického osvieženia Birell, organizátor projektu. „Chceme motivovať ľudí, aby svoj voľný čas trávili aktívne. Keď sa vyberú k Birell bráne, pomôžu hneď dvakrát. Sami sebe pohybom na čerstvom vzduchu a taktiež 11 Nezastaviteľným, ktorí to napriek svojmu osudu nevzdávajú,“ uviedla marketingová manažérka značky Birell Veronika Hořáková.

Ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je košická paraolympionička Anna Oroszová (na vozíku). Aj napriek intenzívnej príprave na blížiacu sa paraolympiádu, si nájde čas a projekt príde podporiť aj osobne. Zdroj: Birell

Jedným z Nezastaviteľných je aj Ivan Varga z Košíc. Najprv pád z motocykla, neskôr liečba na onkológii. Napriek operácii v zahraničí sa mu ochorenie vrátilo a prišiel o nohu. Najväčšiu radosť mu robí čas strávený v posilňovni a s priateľmi na rybách. Jeho snom je stáť vďaka handbiku na stupňoch víťazov.

Chcete aj vy pomôcť? Stačí prejsť na bicykli, korčuliach či pešo popod špeciálnu modrú Birell bránu, ktorá bude umiestnená počas víkendu od 18. 8. do 21. 8. 2016 v Košiciach. Za každého účastníka, ktorý touto bránou prejde, prispeje značka nealkoholického osvieženia Birell, organizátor Nezastaviteľných, 20 centov na spoločné konto projektu. Vyzbierané peniaze poputujú na nákup športového vybavenia, ktoré si hendikepovaní vyberú.

Slovenskou ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je úspešná paralympionička a držiteľka ocenenia Slovenka roka v kategórii Šport, Anna Oroszová z Košíc. „ Projekt Nezastaviteľní je na Slovensku, bohužiaľ, veľmi ojedinelým projektom. Okamžite ma oslovil, pretože podáva pomocnú ruku tam, kde doteraz chýbala, a to je vzácne. Želala by som si, aby sa zapojilo čo najviac ľudí a vyzbieralo sa tak čo najviac peňazí,“ hovorí úspešná Slovenka, Anna Oroszová. Viac o projekte, ďalšom rozmiestnení brán ako aj aktuálne vyzbieranej sume, nájdete na www.nezastavitelni.sk.

Partnerom projektu Nezastaviteľní je spoločnosť AVIS.

Meno: Ivan Varga

Vek: 23 rokov

Bydlisko: Košice, Slovensko

Chce získať: Handbike

Najprv to bol pád z motocykla, neskôr osteosarkóm. V Rakúsku mi s agresívnym nádorom pomohli, ale po 2 rokoch sa rakovina prihlásila opäť a lekári kvôli metastázam odporučili amputovať celú nohu. Nikdy som sa nevzdal, hoci to nie vždy bolo ľahké. Vďaka handbiku sa chcem postaviť na stupne víťazov a ukázať, že aj hendikepovaný dokáže to, čo zdravý, aj keď je to náročnejšie.“

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.