Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Sieť LTE internetu Slovanet rozšíri ešte viac

Slovanet len krátko po nedávnom rozširovaní siete pevného LTE internetu zvýši v nasledujúcich dvoch mesiacoch jej pokrytie.

Telekomunikačný operátor Slovanet len krátko po nedávnom rozširovaní siete pevného LTE internetu zvýši v nasledujúcich dvoch mesiacoch jej pokrytie o ďalšie oblasti. Novú možnosť využívania LTE internetu tým získa viac ako sto tisíc obyvateľov najmä v menších mestách a na vidieku.

Bratislava 08. 08. 2016 – Spoločnosť Slovanet rozšíri do októbra tohto roku bezdrôtovú sieť LTE na poskytovanie pevného internetového pripojenia do ďalších 107 miest a obcí. Doterajšie pokrytie siete tak narastie takmer o 120 000 obyvateľov. Len nedávno Slovanet sprístupnil LTE internet v mestách Komárno, Poprad, Bardejov, Humenné, Michalovce a ich širšie okolie. Novými oblasťami budú Dunajská Streda, Galanta, Tešedíkovo, Sobrance a ich okolie, ako aj lokality na západ a východ od Trenčína. Operátor rozšíri aj pokrytie siete v okolí Popradu a Spišskej Novej Vsi.

Bezdrôtovú sieť pre pevný LTE internet spustil Slovanet ako prvý na Slovensku ešte v závere minulého roka. Na rozdiel od iných operátorov sa primárne zameriava na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu a slabým pokrytím. Na prevádzku LTE siete Slovanet využíva špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Vďaka novej technológii a vyhradenému pásmu je LTE internet aj výrazne rýchlejší a spoľahlivejší, ako pripojenie cez nelicencované Wi-Fi siete miestnych operátorov. Dostupné internetové programy sú určené najmä pre domácnosti, začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti 8 Mbit/s, pre najnáročnejších zákazníkov je dostupný extra program s rýchlosťou dosahujúcou až 100 Mbit/s.

Záujemcovia o internet z doterajších aj nových oblastí pokrytia sa už teraz môžu informovať a zaregistrovať na webstránke www.slovanet.sk/lte alebo na bezplatnom telefónnom čísle 0800 608 608.

(koniec správy)

Súvisiace informácie, odkazy alebo prílohy:

• webstránka pre bližšie informácie a registráciu záujemcov: www.slovanet.sk/lte
  • ilustračný obrázok vo vyššom rozlíšení je priložený v e-maili s touto správou. Text k obrázku: „Vysielací uzol rozšírenej LTE siete Slovanetu

Slovanet, a.s. patrí medzi najväčších poskytovateľov vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Slovanet získal v roku 2013 ocenenie National Champion v celoeurópskej podnikateľskej súťaži European Business Awards, v roku 2014 získal Cenu ITAPA na najväčšom medzinárodnom kongrese o informatizácii spoločnosti na Slovensku a v roku 2015 bol Slovanet prvýkrát nominovaný do medzinárodného programu hodnotenia obchodných značiek Superbrands 2016.

Viac informácií:

Roman Greguš

manažér pre internú a externú komunikáciu

Slovanet, a.s.

Záhradnícka 151, Bratislava

tel.: 02/208 28 324, 0905/718 849

e-mail: pr@slovanet.net

www.slovanet.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.