Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Sieť LTE internetu Slovanet rozšíri ešte viac

Slovanet len krátko po nedávnom rozširovaní siete pevného LTE internetu zvýši v nasledujúcich dvoch mesiacoch jej pokrytie.

Bratislava 08. 08. 2016 – Spoločnosť Slovanet rozšíri do októbra tohto roku bezdrôtovú sieť LTE na poskytovanie pevného internetového pripojenia do ďalších 107 miest a obcí. Doterajšie pokrytie siete tak narastie takmer o 120 000 obyvateľov. Len nedávno Slovanet sprístupnil LTE internet v mestách Komárno, Poprad, Bardejov, Humenné, Michalovce a ich širšie okolie. Novými oblasťami budú Dunajská Streda, Galanta, Tešedíkovo, Sobrance a ich okolie, ako aj lokality na západ a východ od Trenčína. Operátor rozšíri aj pokrytie siete v okolí Popradu a Spišskej Novej Vsi.

Bezdrôtovú sieť pre pevný LTE internet spustil Slovanet ako prvý na Slovensku ešte v závere minulého roka. Na rozdiel od iných operátorov sa primárne zameriava na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu a slabým pokrytím. Na prevádzku LTE siete Slovanet využíva špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Vďaka novej technológii a vyhradenému pásmu je LTE internet aj výrazne rýchlejší a spoľahlivejší, ako pripojenie cez nelicencované Wi-Fi siete miestnych operátorov. Dostupné internetové programy sú určené najmä pre domácnosti, začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti 8 Mbit/s, pre najnáročnejších zákazníkov je dostupný extra program s rýchlosťou dosahujúcou až 100 Mbit/s.

Záujemcovia o internet z doterajších aj nových oblastí pokrytia sa už teraz môžu informovať a zaregistrovať na webstránke www.slovanet.sk/lte alebo na bezplatnom telefónnom čísle 0800 608 608.

Slovanet, a.s. patrí medzi najväčších poskytovateľov vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Slovanet získal v roku 2013 ocenenie National Champion v celoeurópskej podnikateľskej súťaži European Business Awards, v roku 2014 získal Cenu ITAPA na najväčšom medzinárodnom kongrese o informatizácii spoločnosti na Slovensku a v roku 2015 bol Slovanet prvýkrát nominovaný do medzinárodného programu hodnotenia obchodných značiek Superbrands 2016.

Viac informácií:

Roman Greguš

manažér pre internú a externú komunikáciu

Slovanet, a.s.

Záhradnícka 151, Bratislava

tel.: 02/208 28 324, 0905/718 849

e-mail: pr@slovanet.net

www.slovanet.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .