Čo sa deti potrebujú naučiť už v mladom veku

Školský rok je v plnom prúde a žiaci si postupne osvojujú nové učivo.

Školský rok je v plnom prúde a žiaci si postupne osvojujú nové učivo. V mnohých školách sa zamerali aj na zvyšovanie finančnej gramotnosti. Implementovanie tohto učiva je pre školy stále novinkou, preto netreba nič nechať na náhodu a základy finančnej gramotnosti by mal rodič začať deťom vštepovať už od malička.

Pravidelné vreckové je dôležité

Pravidelným finančným príspevkom učí rodič dieťa nielen zodpovednosti za svoje peniaze, ale aj zdravému prístupu k ich používaniu. Rodičia chcú mať zároveň aj prehľad, na čo ich ratolesť peniaze míňa. Preto najvhodnejšou formou, ako učiť dieťa hodnote peňazí, je založiť mu účet.

Detský účet je výhodný, keďže je od 0 do 15 rokov zadarmo. Zároveň rodičia majú dokonalý prehľad o všetkých výdavkoch dieťaťa vďaka internet bankingu či bankovej mobilnej aplikácii, kde môžu sledovať všetky obraty na účte. Rodič tiež môže podľa potreby kedykoľvek meniť maximálny denný limit na výber hotovosti a platby kartou.

Záujem detí o financie môžu zvýšiť aj obľúbené platobné karty

Záujem detí môže zvýšiť aj hravý dizajn platobných kariet, ktoré si deti obľúbia. Napríklad v Tatra banke  získa dieťa od šiestich rokov k svoju účtu bezkontaktnú debetnú kartu podľa vlastného výberu. Môže sa rozhodnúť medzi kartou s originálnym Batman dizajnom, alebo Kartou, ktorá sa nedá kúpiť, akú používajú aj obľúbení youtuberi. Navyše, dieťa k účtu získa ako bonus youtuberský balíček.

Zistiť viac: Výhody detského účtu

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.