Čo sa deti potrebujú naučiť už v mladom veku

Školský rok je v plnom prúde a žiaci si postupne osvojujú nové učivo.

Školský rok je v plnom prúde a žiaci si postupne osvojujú nové učivo. V mnohých školách sa zamerali aj na zvyšovanie finančnej gramotnosti. Implementovanie tohto učiva je pre školy stále novinkou, preto netreba nič nechať na náhodu a základy finančnej gramotnosti by mal rodič začať deťom vštepovať už od malička.

Pravidelné vreckové je dôležité

Pravidelným finančným príspevkom učí rodič dieťa nielen zodpovednosti za svoje peniaze, ale aj zdravému prístupu k ich používaniu. Rodičia chcú mať zároveň aj prehľad, na čo ich ratolesť peniaze míňa. Preto najvhodnejšou formou, ako učiť dieťa hodnote peňazí, je založiť mu účet.

Detský účet je výhodný, keďže je od 0 do 15 rokov zadarmo. Zároveň rodičia majú dokonalý prehľad o všetkých výdavkoch dieťaťa vďaka internet bankingu či bankovej mobilnej aplikácii, kde môžu sledovať všetky obraty na účte. Rodič tiež môže podľa potreby kedykoľvek meniť maximálny denný limit na výber hotovosti a platby kartou.

Záujem detí o financie môžu zvýšiť aj obľúbené platobné karty

Záujem detí môže zvýšiť aj hravý dizajn platobných kariet, ktoré si deti obľúbia. Napríklad v Tatra banke  získa dieťa od šiestich rokov k svoju účtu bezkontaktnú debetnú kartu podľa vlastného výberu. Môže sa rozhodnúť medzi kartou s originálnym Batman dizajnom, alebo Kartou, ktorá sa nedá kúpiť, akú používajú aj obľúbení youtuberi. Navyše, dieťa k účtu získa ako bonus youtuberský balíček.

Zistiť viac: Výhody detského účtu

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.