Štvrtok, 25. apríl , 2019

Nadácia Orange otvára grantový program e-Školy pre budúcnosť

Bratislava 5. september 2016 – Tretí ročník grantového programu opäť venuje zvláštnu pozornosť téme ochrany pred rizikami využívania digitálnych médií. Na podporu najzaujímavejších projektov aktívnych pedagógov a mimovládnych organizácií Nadácia prerozdelí celkovo 50 000 eur.

Nadácia Orange grantovým programom reaguje na aktuálne trendy v online komunikácii, ktorá je pre deti či mladých ľudí už prakticky bežnou súčasťou života a pomocníkom. Práve tieto skupiny však zároveň patria medzi najviac ohrozené rizikom závislosti či kyberšikany. Cieľom grantového programu e-Školy pre budúcnosť je preto podpora projektov, ktoré chcú na základných a stredných školách šíriť poznatky o rozumnom a zodpovednom používaní digitálnych médií.

Na workshopy i učebnice

Uchádzať sa o podporu môžu aktívni pedagógovia či mimovládne organizácie s projektami, ktoré žiakom originálne približujú témy zodpovedného používania nových komunikačných technológií, aktívnou účasťou ich vedú ku kritickému mysleniu, argumentácii a kreativite, majú dlhodobý charakter a realizujú sa priamo počas vyučovacieho procesu. Podporené tiež môžu byť formálne i neformálne vzdelávacie kurzy a workshopy pre pedagógov alebo žiakov, projekty na vytváranie spolupráce školy s rodičmi študentov a s miestnou komunitou, či vydávanie nových učebníc a didaktických pomôcok.

Na dobré nápady pôjdu tisícky eur

Na podporu najzaujímavejších projektov bude v rámci programu prerozdelená celková suma až 50 000 eur. Grantový program Nadácia otvorila 2. septembra 2016, uzávierka prijímania projektov je 5. októbra 2016 výlučne v elektronickej forme prostredníctvom online systému www.nadaciaorange.egrant.sk. Výsledky procesu budú zverejnené od 4. novembra  2016 na webstránke www.nadaciaorange.sk, kde sú uvedené aj podrobné informácie.

Dobrý sluha, zlý pán

Pre deti v digitálnej dobe sú už technológie každodennou samozrejmosťou. Nemať prístup na internet pokladajú za sociálne vylúčenie. Ruka v ruke s vymoženosťami online sveta však prichádzajú aj jeho nástrahy. Pomôcť zorientovať sa môže web www.detinanete.sk, ktorý vytvorila spoločnosť Orange Slovensko, a. s. s cieľom poskytnúť  širokej verejnosti  zdroj vzdelávania o zodpovednom používaní i nebezpečenstvách digitálnych médií. Na webe nájdu učitelia i rodičia nielen užitočné rady, ako sa v jednotlivých situáciách zachovať či ako dieťaťu témy vysvetliť, ale nájdu tam i informácie o bezplatných workshopoch vedených odborným garantom programu Deti na nete, detskou psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou a jej tímom psychológov, ktorí sa školeniam v tejto téme venujú s Orangeom už od roku 2008. Doteraz vyškolili po celom Slovensku už viac ako 35 000 žiakov, učiteľov i rodičov, ktorým poskytli cenné tipy, ako používať nové médiá bezpečne a zodpovedne.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.