Rozhovor pre portál science.sk

Geodeti zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave - Ing. Tibor Lieskovský, PhD. a Ing. Alexandra Rášová sa vrátili z Guatemaly.

Iba pred pár dňami sa vrátili naši kolegovia geodeti z Katedry geodetických základov Stavebnej fakulty STU v Bratislave - Ing. Tibor Lieskovský, PhD. a Ing. Alexandra Rášová z Guatemaly. Cieľom ich 5-týždňovej pracovnej misie bolo uzatvoriť mapovanie mayskej civilizácie, presnejšie lokality Uaxactún a pripraviť podrobný atlas máp všetkých objavených lokalít s podrobnými štruktúrami ciest, chrámov, pyramíd. Viac o tom, ako im pomáhala meracia technika vrátane leteckého laserového skenovania, sa dozviete z rozhovoru Ing. Tibora Lieskovského, ktorý poskytol portálu www.science.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.