Sobota, 20. apríl , 2019

Kráľovstvo Rieslingov na brehu Rýna

Vo štvrtok 22.9.2016 sa od 19.00 hod. uskutoční ďalší zo série výnimočných vínnych večerov. V petržalskej reštaurácii Portofino sa predstaví najnovší partner spoločnosti Provino – vinárstvo Schumann-Nägler, ktorého vína príde odprezentovať významný hosť – majiteľ vinárstva pán Fred Schumann.

Vinárstvo sa nachádza v oblasti Reingau na pravom brehu rieky Rýn a vinohrady sa ťahajú od mesta Wiesbaden až do dĺžky 50 kilometrov. Na celkovej výmere približne 3.300 hektárov je dominantná odroda Riesling. Daľšou významnou odrodou je Pinot Noir, ktorá sa v tejto oblasti nazýva Spätburgunder. Povesť hovorí, že prvé vinice dal vysadiť Karol Veľký koncom 8. storočia. Vinárstvo Schumann-Nägler sa nachádza primao v mestečku Giesenheim, kde má sídlo aj jedna z najznámejších vinárskych univerzít na svete.

História Schumannovsko-Näglerovskeho rodu siaha dávno do histórie a vinohradníctvu sa venujú už 576 rokov. V súčasnej dobe Fredovi synovia Philippe a David predstavujú už 25. generáciu.

Schumannovci spájajú tradičné vinárstvo s najmodernejšími poznatkami a technológiami. Ich cieľom je dosiahnutie maximálnej kvality v symbióze s kvalitou. Celoročne sa intenzívne starajú o ich vinohrady a hrozno, aby výsledkom bola najvyššia kvalita z najlepších polôh. Jemná klíma oblasti Rheingau, zásaditá bridlicová pôda a ohľaduplné vinárstvo dodávajú vínam pod značkou Schumann-Nägler nezameniteľnú mineralitu  a typickú schumannovskú glazúru. Táto filozofia je medzinárodne ocenená. Medzi najznámejších zákazníkov a fanúšikov vín z vinárstva Schumann-Nägler patril aj bývalý prezident Spojených štátov amerických Ronald Regan.

Dôkazom exceletnosti týchto vín je aj fakt, že sa Riesling dostal do top 50 nemeckých vín. Okrem tohto výnimočného Rieslingu sa môžu hostia tešiť aj na ďalšiu špecialitu – 575 Cuvée, ktoré symbolizuje dlhú históriu rodiny.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.