Orange masívne investuje do rozširovania optickej siete

V najbližších rokoch Orange výrazne investuje do rozšírenia dostupnosti svojej optickej siete.

V roku 2007 Orange ako prvý na Slovensku začal budovať optickú sieť FTTH. Užívateľom vďaka nej priniesol podstatne vyššie prenosové rýchlosti a stabilnejšie pripojenie ako boli dovtedy zvyknutí. V týchto dňoch Orange opäť spúšťa masívny investičný projekt v oblasti optiky.

Cieľom viac ako 35-miliónovej investície je výrazne zvýšenie pokrytia Slovenska optickou sieťou od Orangeu. Výsledkom bude 38 nových lokalít, v ktorých budú môcť domácnosti využívať pevný optický internet či digitálnu televíziu na optike od Orangeu. V ďalších bude Orange pokrytie svojou optikou výraznejšie zahusťovať.

„Optické pripojenie má veľký potenciál nielen v súčasnosti, ale aj do vzdialenejšej budúcnosti. Jednak pre svoje kvalitatívne parametre, prakticky neobmedzenú kapacitu z pohľadu zákazníka a zároveň ide o technológiu, ktorá je investíciou do nehnuteľnosti,“ hovorí obchodná riaditeľka Orangeu Zuzana Nemečková.

Optická sieť Orangeu je aktuálne dostupná v 19-tich mestách pre približne 345-tisíc domácností. Približne do konca roka 2018 by počet pokrytých miest mal narásť takmer na šesťdesiat. Prvé nové lokality pokryje Orange ešte v tomto roku – do mapy pokrytia v roku 2016 pribudne pätica miest: Galanta, Holíč, Sereď, Skalica a Šaľa a okrem toho plánuje Orange výraznejšie zahusťovanie aj v Bratislave, v mestskej časti Karlova Ves.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana