Orange masívne investuje do rozširovania optickej siete

V najbližších rokoch Orange výrazne investuje do rozšírenia dostupnosti svojej optickej siete.

V roku 2007 Orange ako prvý na Slovensku začal budovať optickú sieť FTTH. Užívateľom vďaka nej priniesol podstatne vyššie prenosové rýchlosti a stabilnejšie pripojenie ako boli dovtedy zvyknutí. V týchto dňoch Orange opäť spúšťa masívny investičný projekt v oblasti optiky.

Cieľom viac ako 35-miliónovej investície je výrazne zvýšenie pokrytia Slovenska optickou sieťou od Orangeu. Výsledkom bude 38 nových lokalít, v ktorých budú môcť domácnosti využívať pevný optický internet či digitálnu televíziu na optike od Orangeu. V ďalších bude Orange pokrytie svojou optikou výraznejšie zahusťovať.

„Optické pripojenie má veľký potenciál nielen v súčasnosti, ale aj do vzdialenejšej budúcnosti. Jednak pre svoje kvalitatívne parametre, prakticky neobmedzenú kapacitu z pohľadu zákazníka a zároveň ide o technológiu, ktorá je investíciou do nehnuteľnosti,“ hovorí obchodná riaditeľka Orangeu Zuzana Nemečková.

Optická sieť Orangeu je aktuálne dostupná v 19-tich mestách pre približne 345-tisíc domácností. Približne do konca roka 2018 by počet pokrytých miest mal narásť takmer na šesťdesiat. Prvé nové lokality pokryje Orange ešte v tomto roku – do mapy pokrytia v roku 2016 pribudne pätica miest: Galanta, Holíč, Sereď, Skalica a Šaľa a okrem toho plánuje Orange výraznejšie zahusťovanie aj v Bratislave, v mestskej časti Karlova Ves.

Vyznáte sa v novom označovaní palív?

Nové značenie palív ste si mohli všimnúť na tankovacích pištoliach, no uvádzať ho musia aj novo vyrobené autá na palivovej nádrži.

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave k diskusii o porušovaní autorského práva v akademickom prostredí

5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019

Plánujete pre rok 2019 kúpu staršej nehnuteľnosti alebo chystáte „prerábku“? Pozrite si najnovšie trendy.

Functional spaces for creative dwellers

These stylish offices and residences celebrate contemporary design.