Orange masívne investuje do rozširovania optickej siete

V najbližších rokoch Orange výrazne investuje do rozšírenia dostupnosti svojej optickej siete.

V roku 2007 Orange ako prvý na Slovensku začal budovať optickú sieť FTTH. Užívateľom vďaka nej priniesol podstatne vyššie prenosové rýchlosti a stabilnejšie pripojenie ako boli dovtedy zvyknutí. V týchto dňoch Orange opäť spúšťa masívny investičný projekt v oblasti optiky.

Cieľom viac ako 35-miliónovej investície je výrazne zvýšenie pokrytia Slovenska optickou sieťou od Orangeu. Výsledkom bude 38 nových lokalít, v ktorých budú môcť domácnosti využívať pevný optický internet či digitálnu televíziu na optike od Orangeu. V ďalších bude Orange pokrytie svojou optikou výraznejšie zahusťovať.

„Optické pripojenie má veľký potenciál nielen v súčasnosti, ale aj do vzdialenejšej budúcnosti. Jednak pre svoje kvalitatívne parametre, prakticky neobmedzenú kapacitu z pohľadu zákazníka a zároveň ide o technológiu, ktorá je investíciou do nehnuteľnosti,“ hovorí obchodná riaditeľka Orangeu Zuzana Nemečková.

Optická sieť Orangeu je aktuálne dostupná v 19-tich mestách pre približne 345-tisíc domácností. Približne do konca roka 2018 by počet pokrytých miest mal narásť takmer na šesťdesiat. Prvé nové lokality pokryje Orange ešte v tomto roku – do mapy pokrytia v roku 2016 pribudne pätica miest: Galanta, Holíč, Sereď, Skalica a Šaľa a okrem toho plánuje Orange výraznejšie zahusťovanie aj v Bratislave, v mestskej časti Karlova Ves.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.