Sobota, 20. apríl , 2019

Eurojackpot je už 64 miliónov eur: Vyhrá ďalší východniar?

Košičan vyhral 1,4 milióna eur, jedno číslo ho delilo od 33 miliónov. Šanca je 1 k 95 miliónom.

KOŠICE. Už v piatok sa rozhodne o ďalšej astronomickej výhre v lotérii Eurojackpot, ktorú od októbra 2015 môžu hrať aj slovenskí tipujúci.

Tentoraz sa hlavná výhra vyšplhala na 64 miliónov eur. Posledná šanca podať tiket do tohto kola je v piatok 23. septembra do 18.00 hod. Hneď potom po 20.00 hod. sa vo fínskych Helsinkách vyžrebujú víťazi.

Stávky v lotérii Eurojackpot je možné uzatvárať v zberných miestach spoločnosti TIPOS, prostredníctvom internetu, cez SMS alebo cez mobilnú aplikáciu pre smartfóny.

peniaze-jan-kroslak-r690_res.jpg

Ako si v Eurojackpote počínajú Slováci?

Slovenskí tipujúci od októbra 2015 vložili do hry Eurojackpot 23,8 milióna eur a inkasovali výhry v hodnote 7,3 milióna eur. Celkovo slovenskí tipujúci zaznamenali 449 353 výhier v jednotlivých poradiach hry.

Tri druhé poradia, jedno tretie a jeden milionár

Slovenskí tipujúci boli už trikrát iba jedno číslo od najvyššej výhry. Z nich jeden tipujúci, ktorý si tiket podal v Košiciach v novembri 2015, zaznamenal v druhom poradí výhru 1,4 milióna eur. Len jediné číslo ho delilo od jackpotu skoro 33 miliónov eur. Aj tak sa však stal prvým slovenským milionárom v lotérii Eurojackpot.

Státisícové výhry si pripísali aj ďalší traja Slováci - dvakrát v druhom poradí a raz v treťom.

Deväť jackpotov so slovenskou účasťou

Od októbra 2015, odkedy sa prostredníctvom Tipos-u dá hrať Eurojackpot aj na Slovensku, padol jackpot celkom 9-krát. Najvyšší predstavoval 84,7 milióna eur a teraz je v hre desiaty vo výške 64 miliónov eur.

Najviac výhercov jackpotu má od októbra 2015 Nemecko (6), na druhom mieste sú Fíni (2) a jeden výherca bol zo Španielska.

Český rekord doteraz nepadol

Český tipujúci, ktorý v máji 2015 získal najvyšší možný jackpot v hre Eurojackpot - astronomických 90 miliónov eur (bola mu vyplatená výhra 2 miliardy 446  miliónov českých korún), je doteraz jediný s plnou výhrou. Z celej Európy, kde sa hra hrá, sa ešte nikomu tento najvyšší možný jackpot nepodarilo vyhrať. Garantovaná minimálna výška jackpotu pre hru EuroJackpot je 10 miliónov eur. Pravdepodobnosť šance na maximálnu možnú výhru bola vyčíslená ako 1 k 95 miliónom.

(jav)

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.