Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Zdravé brušká pre celú rodinu

Dochádzajú vám nápady v kuchyni? Príďte si do nedele 9. októbra do Polus City Center po štedrú zásobu kulinárskej inšpirácie.

Dochádzajú vám nápady v kuchyni? Príďte si do nedele 9. októbra do Polus City Center po štedrú zásobu kulinárskej inšpirácie v rámci kulinárskeho festivalu Týždeň pre zdravé brušká.

Vaše obľúbené nákupné centrum zostavilo hviezdny tím poradcov v oblasti zdravého životného štýlu, ktorý je pripravený odpovedať na všetko, čo vás zaujíma o (nielen) detskej strave a diskutovať s vami o výživových témach.

Týždeň pre zdravé brušká odštartoval v pondelok workshopom pre deti pod názvom Stolček, prestri sa, kde Mirka Miková učila tých najmenších ako správne stolovať.  Do tajov mikrozáhradky, ktorá sa zmestí aj do tej najmenšie kuchyne, zasvätila malých zvedavcov Katka Kopúnová.

K dobrému jedlu nepochybne patrí aj etiketa stolovania. O tej v utorok prednášala Miriam Miková zo spoločnosti „1. slovenská škola spoločenskej etikety a protokolu“ a nechýbali ani praktické ukážky. Streda patrila momentálne najväčšiemu trendu v kuchyni – raw strave. O tej sme sa rozprávali s naslovovzatými odborníkmi na surovú stravu – Zuzanou Frešo a Andrejom Maťkom.detskebruska-obr-vyskam-r768_res.jpg

A festival varenia pre detské brušká ešte nekončí!

Pokračuje až do konca týždňa, tak sa príďte  inšpirovať. Zaujímavé informácie o potravinách, ktoré by sa na našom tanieri mohli objavovať častejšie, vám vo štvrtok porozpráva odborníčka na makrobiotiku a delenú stravu Silvia Horecká.  A naopak - ako odolať sladkému, keď na nás marketingové lákadlá vo forme čokoládok, keksíkov a cukríkov od výmyslu sveta útočia na každom kroku? Na tieto a mnohé ďalšie otázky budú v piatok odpovedať  tri „vitality koučky“ Silvia Langermann, Angelika Kutišová a Vladimíra Ollé.  Sobota  i nedeľa bude patriť malým kuchárom a pekárom, ktorí sa môžu do sýtosti vyblázniť pri hrncoch a sporáku na minikurze varenia a pečenia.

janka-k-r968_res.jpeg8009844-9724jpg-r939_res.jpeg

Jednoduché dobroty zvládnu aj mladšie deti a dvorná pekárka z polusáckej školy varenia Janka Kováčová im rada ukáže, ako na to. Kurz uzavrie nedeľňajšie zábavné varenie opäť s Jankou Kováčovou, za účasti pediatričky MUDr.  Simony Jonášovej, kde za pomoci malých asistentov pripravia zdravé snacky, na ktorých si pochutí celá rodina bez výčitiek. Ingrediencie a postupy boli starostlivo vybrané tak, aby výsledok nielen chutil, ale aj rešpektoval zásady zdravého stravovania.

Škola varenia v Polus City center je tu pre vás po celý rok.  Ste kedykoľvek vítaní!

detskebruska-plagatpage2-r838_res.jpg

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.