Prepájanie mobilov, pevnej linky a počítačov je budúcnosťou

Prepnúť si hovor z pevnej linky na mobil alebo z počítača do mobilu je ešte stále pre veľa firiem v lepšom prípade komplikované.

Prepnúť si hovor z pevnej linky na mobil alebo z počítača do mobilu je ešte stále pre veľa firiem v lepšom prípade komplikované, v horšom prípade mnohí ani nevedia, že je niečo také možné. Ide pritom o veľmi dostupnú technológiu. Ľudom, ktorí sú v pohybe, chcú byť zastihnuteľní, či pracujú v teréne, môže spojenie rôznych komunikačných platforiem výrazne zefektívniť ich prácu.

Všetko sa spojí

Základom riešení, ktoré sa bežne nazývajú aj Unified Communication, je spojiť všetky komunikačné kanály či technológie do jedného funkčného celku. Zďaleka pritom nejde len  o to, aby ste si mohli efektívne a rýchlo prepájať hovory medzi mobilom, pevnou linkou a napríklad aplikáciami, umožňujúcimi telefonovanie cez internet.

Riešenie má v ideálnom prípade spojiť všetky formy komunikácie. Okrem klasických hlasových hovorov ale používatelia získajú aj mnohé doplnkové funkcie. Patrí k nim napríklad textový chat, audio alebo videokonferencie. Vďaka statusom kontaktov - kolegov, dodávateľov či zamestnancov sa hneď dozviete, ktorí z nich pracujú či majú dovolenku.

„Namiesto cestovania či školeniam naživo môžete zdieľať súbory alebo pracovnú plochu. Takže aj keď niečo vysvetľujete kolegovi na druhej strane Slovenska alebo sveta, môžete mu to vysvetliť a ukázať rovnako dobre, ako keby sedel veľa vás pri počítači,“ hovorí Michal Pindiak, expert spoločnosti Slovak Telekom na riešenia v oblasti Unified Communication.

Ak si k tomu ešte primyslíte nástroj pre vymieňanie správ a súborov alebo pre telekonferencie, pomaly získate prehľad o tom, čo všetko sa dá dnes spájať do jedného celku.

Zjednotená komunikácia

„Najvýraznejším prínosom podobných riešení je zjednodušiť ľudom vo firmách ich každodennú prácu. Preto musí byť výsledok najmä ľahko pochopiteľný a jednoduchý na používanie,“ hovorí Pindiak. V praxi tak napríklad mobil, telefón aj telefonovanie cez počítač majú nielen rovnaké funkcie, ale aj zdieľajú spoločné telefónne adresáre či zoznamy kontaktov.  Veľmi podobne vyzerá aj samotné rozhranie, či menu na nastavenie funkcií.

„Ak si napríklad jednoduchým kliknutím nastavíte status, podľa ktorého ste mimo kancelárie, tak systém vám vie automaticky presmerovať všetky prichádzajúce hovory z pevnej linky na mobil, a volajúci vás vie stále bez problémov zastihnúť,“ vysvetľuje Pindiak. Dnes si pritom ľudia zvyčajne presmerujú pevnú linku iba pri dlhodobej neprítomnosti v kancelárii a tak sa často stáva, že ich klient nezastihne, ak iba na chvíľu odbehnú od stola.

Pozitívnou správou je aj fakt, že zavedenie jednotnej komunikačnej platformy vo firme si nevyžaduje žiadnu rozsiahlu zmenu hardvéru, teda telefónov, mobilov či počítačov. Jediné, čo treba urobiť, je nainštalovať softvér, ktorý všetky procesy zjednotí.

Tieto riešenia nie sú ojedinelé ani na Slovensku. Začínajú ich využívať hlavne tie spoločnosti, ktoré na jednej sprane potrebujú aktívne pracovať s klientom, ale zároveň sú ich pracovníci často v pohybe. „Predpokladáme, že tento trh bude rásť, keďže ide nielen o zefektívnenie fungovania samotných firiem, ale aj o uľahčenie každodennej práce ich zamestnancov, čo v konečnom dôsledku šetrí čas aj peniaze. A to je niečo, čo dnes firmy veľmi vyhľadávajú,“ uzatvára  Pindiak.

Slovak Telekom ponúka takéto riešenie pod názvom Magenta Connect. Viac informácií o službe nájdete na stránke http://www.telekom.sk/mc.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 709
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 079
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 854
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 130
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 022
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 744
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 991
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu