Utorok, 23. apríl , 2019

Myslíte na svoj dôchodok už dnes? Mali by ste

Šetrite na dôchodok už v mladosti.

Zlaté pravidlo sporenia je odkladať si 10 % z výplaty. Nezabudnite však, že na dôchodok treba začať šetriť už skôr.

Plánujeme dovolenky, nové bývanie či auto, ale viacerí z nás zabúdajú na plánovanie finančne zabezpečeného dôchodku. A pretože sa len máloktorí z nás budú chcieť vzdať zaužívaného životného štýlu v dôchodkovom veku, odporúčame vám, aby ste nič v tomto smere nezanedbali.

Je taktiež možné, že na dôchodku budete okrem svojich záľub a koníčkov riešiť aj problémy so zdravím a nevyhnete sa ani výdavkom za lieky. Preto je logické, že na jeseň vášho života si musíte nasporiť počas produktívneho veku, keď nemáte problém s pravidelným príjmom a viete si jeho časť odložiť.

Pevné úrokové sadzby na vkladoch v bankách sú v tomto období veľmi málo výnosné. Možným spôsobom, ako zhodnotiť svoje úspory z dlhodobého hľadiska čo najlepšie, je pravidelne si odkladať určitú finančnú sumu do investičného sporenia.

Dobré sporenie Investícia od Prvej penzijnej ponúka svojim klientom aj úplnú novinku:  „Človek si môže nechať vyplácať dosiahnutú nasporenú sumu po častiach, vďaka čomu získa vedľajší príjem, ktorý sa mu zíde napríklad k poberanému starobnému dôchodku. Zvyšná časť úspor sa mu pritom naďalej môže zhodnocovať vo fondoch,“ vysvetľuje Jaroslav Pilát, generálny riaditeľ PRVEJ PENZIJNEJ SPRÁVCOVSKEJ SPOLOČNOSŤI POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s.

Zároveň podľa jeho slov môžu klienti využiť do konca októbra aj ďalší benefit, ktorým je možnosť investovať do vybraných podielových fondov v správe Prvej penzijnej so 100 % zľavou zo vstupného poplatku a odložiť už teraz bez poplatku aj väčšiu sumu peňazí, ktorú na dôchodku využijú ako pravidelný vedľajší príjem.

Čísla v nasledujúcom príklade hovoria za všetko

Povedzme, že ste  aktuálne vo veku 32 rokov a do dôchodku vám v dnešnom dôchodkovom systéme chýba  30 rokov. Ak sa dnes  rozhodnete odkladať si 40 eur mesačne prostredníctvom investičného sporenia Dobré sporenie Investícia, budete si môcť vybrať z 5 fondov  v správe Prvej penzijnej. Ak budeme počas celej doby sporenia  predpokladať vyvážený výnos 4 % p. a., tak v čase odchodu do dôchodku, teda po 30 rokoch, by ste pri predpokladanom výnose mali mať na svojom účte nasporených 28 828 eur, pričom váš vklad za celú dobu je 14 688 eur.

Je pritom takmer isté, že odchodom do dôchodku  váš príjem reálne poklesne. Preto prináša Prvá penzijná na trh  službu pravidelnej  výplaty z nasporenej sumy, vďaka ktorej by ste si vedeli k svojmu dôchodku prilepšiť napr. sumou 200 eur mesačne na viac ako 12 rokov. Pri pravidelnej výplate si môžete zvoliť frekvenciu platieb podľa vašich potrieb, a to od mesačnej až po ročnú.  Výhodou je, že vaše úspory sa  vďaka postupnej pravidelnej výplate naďalej zhodnocujú vo fonde.

Zabezpečte sa na svoj dôchodok už dnes. Viac informácií a investičnú kalkulačku, ako si v dôchodkovom veku finančne prilepšiť, nájdete na webovej stránke www.penzijna.sk. Odpovede  na  vaše otázky môžete získať aj prostredníctvom online chatu.  Využite možnosť investovať s Prvou penzijnou, ktorá pôsobí na trhu správcovských spoločností viac ako 21 rokov.

S investovaním do fondov je spojené riziko možného poklesu hodnoty investície, ale zároveň aj možnosť atraktívneho zhodnotenia vašich investícií.

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.