SME
Štvrtok, 23. september, 2021 | Meniny má ZdenkaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Druhý Gurmánsky večer v Hoteli Karpatia

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia*** sa predstavil známy televízny kuchár Gabriel Kocák.

Hotel Karpatia*** po Letnom menu Zuzany Sisákovej z popradského Vino&Tapas ponúkol gurmánom ozajstnú lahôdku ôsmich chutí od pravdepodobne na medzinárodné skúsenosti najbohatšieho slovenského  šéfkuchára.

Gabriel Kocák má za sebou pôsobenie vo viacerých reštauráciách patriacich k absolútnej svetovej špičke. Z viacerých trojhviezdičkových michelinovských reštaurácii v Belgicku, Holandsku a Nemecku spomeňme aspoň aktuálne 35. reštauráciu svetového rebríčka Vendôme v nemeckom  Bergisch Gladbachu.

kocak-r380_res.jpg

Tatranský šéfkuchár doplnil avizované menu siedmich chutí chuťou ôsmeho prekvapenia. Vo všetkých bolo cítiť vplyv - v súčasnosti svetový trend udávajúcej - škandinávskej kuchyne, vyznačujúcej sa návratom k prírode i tradíciám. Menu zostavené z regionálnych a sezónnych surovín vynikalo majstrovským spracovaním s použitím náročných technologických postupov, neraz čerpajúcich z modernej, takzvanej avantgardnej kuchyne. Menu korunoval opäť moderný a veľmi efektný styling.

karpatia-gabo-kocak-telacie-r335_res.jpg

Gurmánov prekvapili neobvyklé kombinácie, ktoré tak ako veľmi odvážne zneli, tak prekvapujúco lahodne i harmonicky chutili. Menu zahájili lokše s údenou smotanou a fava fazuľkou, ktoré hostí chuťou vrátili do čias detstva priamo k babičke. Trio mäsových chodov dominovalo v konečnej voľbe gurmánov, ktorí nakoniec nevedeli jednoznačne zvoliť favorita večera. Zhodne po 14 hlasov dostali prepeličie prsia so slivkami, čiernym koreňom s cibuľkami a teľacie plece s cmarom a zeleninou. Harmóniou chutí prekvapoval dezert - dusíkom vysušené maliny s cviklou.

karpatia-gabo-kocak-prepelice-r829_res.jpg

Druhý Gurmánsky večer potvrdil zámer prezentácie slovenskej i medzinárodnej gastronomickej špičky v Humennom, z čoho je možné dedukovať i budúce smerovanie Hotela Karpatia***. Akcent kladený na gastronómiu hotela potvrdí Zimné menu pripravované na začiatok roka 2017, ktoré by malo do Hotela Karpatia*** priniesť premiéru prezentácie molekulárnej gastronómie v Humennom. 

karpatia-gabo-kocak-maliny-r399_res.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Na iných cestách stihnú inžinieri aj cestovať po krajine


47m

Predstavujeme nomináciu na biznis cenu INDEXU a Slovenskej sporiteľne.


INZERCIA 9 h

Predstavujeme nomináciu na biznis cenu INDEXU a Slovenskej sporiteľne.


INZERCIA 9 h
Skryť Zatvoriť reklamu