Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Druhý Gurmánsky večer v Hoteli Karpatia

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia*** sa predstavil známy televízny kuchár Gabriel Kocák.

Hotel Karpatia*** po Letnom menu Zuzany Sisákovej z popradského Vino&Tapas ponúkol gurmánom ozajstnú lahôdku ôsmich chutí od pravdepodobne na medzinárodné skúsenosti najbohatšieho slovenského  šéfkuchára.

Gabriel Kocák má za sebou pôsobenie vo viacerých reštauráciách patriacich k absolútnej svetovej špičke. Z viacerých trojhviezdičkových michelinovských reštaurácii v Belgicku, Holandsku a Nemecku spomeňme aspoň aktuálne 35. reštauráciu svetového rebríčka Vendôme v nemeckom  Bergisch Gladbachu.

kocak-r380_res.jpg

Tatranský šéfkuchár doplnil avizované menu siedmich chutí chuťou ôsmeho prekvapenia. Vo všetkých bolo cítiť vplyv - v súčasnosti svetový trend udávajúcej - škandinávskej kuchyne, vyznačujúcej sa návratom k prírode i tradíciám. Menu zostavené z regionálnych a sezónnych surovín vynikalo majstrovským spracovaním s použitím náročných technologických postupov, neraz čerpajúcich z modernej, takzvanej avantgardnej kuchyne. Menu korunoval opäť moderný a veľmi efektný styling.

karpatia-gabo-kocak-telacie-r335_res.jpg

Gurmánov prekvapili neobvyklé kombinácie, ktoré tak ako veľmi odvážne zneli, tak prekvapujúco lahodne i harmonicky chutili. Menu zahájili lokše s údenou smotanou a fava fazuľkou, ktoré hostí chuťou vrátili do čias detstva priamo k babičke. Trio mäsových chodov dominovalo v konečnej voľbe gurmánov, ktorí nakoniec nevedeli jednoznačne zvoliť favorita večera. Zhodne po 14 hlasov dostali prepeličie prsia so slivkami, čiernym koreňom s cibuľkami a teľacie plece s cmarom a zeleninou. Harmóniou chutí prekvapoval dezert - dusíkom vysušené maliny s cviklou.

karpatia-gabo-kocak-prepelice-r829_res.jpg

Druhý Gurmánsky večer potvrdil zámer prezentácie slovenskej i medzinárodnej gastronomickej špičky v Humennom, z čoho je možné dedukovať i budúce smerovanie Hotela Karpatia***. Akcent kladený na gastronómiu hotela potvrdí Zimné menu pripravované na začiatok roka 2017, ktoré by malo do Hotela Karpatia*** priniesť premiéru prezentácie molekulárnej gastronómie v Humennom.

karpatia-gabo-kocak-maliny-r399_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

58m

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

5 h

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

14 h