Štvrtok, 25. apríl , 2019

(Ne)Udržateľná párty – aby sa mohli zabaviť aj ďalšie generácie

Platforma mimovládnych rozvojových organizácií si pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o svet okolo seba, pripravila jedinečnú párty.

Chceš, aby bol svet, v ktorom žijeme, lepší, krajší, udržateľnejší?

Ako na to, zistíš na (NE)udržateľnej párty, kde môžeš ochutnať globálnu kuchyňu, vyskúšať si cyklogenerátor energie, pozrieť si divadlo, zatancovať si a stretnúť sa s inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí vedia, že to, čo robíme dnes, žijeme zajtra.

vizual-final-r498_res.jpg

Platforma mimovládnych rozvojových organizácií (PMVRO) si pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o svet okolo seba, pripravila párty, aká tu ešte nebola. Chcú ňou poukázať na rozdiely medzi rozvojovým a vyspelým svetom a zároveň prichádzajú s praktickými príkladmi, ako môže každý prispieť k tomu, aby sa zmiernili najpálčivejšie problémy ľudstva. O tom svedčí aj slogan, ktorý si zvolili – Aby sa takto mohli zabaviť aj ďalšie generácie.

(Ne)udržateľná párty otvorí svoje brány už v piatok 14. októbra v Bratislave v Ateliéri Babylon v rámci obľúbeného festivalu Jeden Svet. Na svoje si prídu milovníci divadla, vernisáží, ale aj priaznivci kapely La3no Cubano. Záver párty bude patriť  DJ-ovi a latino rytmom. V priebehu októbra a novembra zavíta (Ne)udržateľná párty aj do Banskej Bystrice a Košíc.

„Srdečne vás všetkých pozývame na párty, počas ktorej dostanete na výber. To, čo si spoločne vyberieme dnes, budeme žiť zajtra. Každé naše rozhodnutie má obrovskú váhu na tom, v akej kondícii funguje život okolo nás, náš Jeden svet. Tento rok sme sa rozhodli usporiadať párty, ktorá vám prinesie nielen prvotriednu zábavu, ale aj ukáže, ako sa dá žúrovať bez zlých večerných rozhodnutí. Nový a lepší svet je na (ne)udržanie. Ponúkame vám možnosť, že práve do takéhoto, nového sveta sa po (Ne)Udržateľnej párty zobudíte.“ pozýva tím PMVRO, ktorý párty organizuje.

Načítavám video...

Program Bratislava – Ateliér Babylon 14. októbra 2016

18:30 – Divadelné predstavenie pod názvom Zachráň si svojho Afričana

20:00 – Vyhlásenie výherných fotografií a článkov súťaže Dôstojný život pre všetkých, ako aj výstavu výtvarných prác z projektu pre deti a mládež pod názvom VODA, prírodné dedičstvo Slovenska, vyhlásenej pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO

21:00 – Hudobná smršť v podobe multižánrovej slovenskej kapely La3no Cubano

22:00 – Zábava s DJ-om

Program Banská Bystrica – Centrum Záhrada 28. októbra 2016

11:00 - Divadlo „Zachráň si svojho Afričana“ (určené pre školy)

19:00 - Vyhlásenie výherných fotografií a článkov súťaže Dôstojný život pre všetkých, ako aj výstava výtvarných prác z projektu pre deti a mládež pod názvom VODA, prírodné dedičstvo Slovenska, vyhlásenej pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO

20:00 - Koncert La3no Cubano

21:00 - Pokračovanie zábavy s DJ-om

Program Košice – Tabačka Kulturfabrik 19. novembra 2016

18:00 – Diskusia

19:30 – Vyhlásenie výherných fotografií a článkov súťaže Dôstojný život pre všetkých, ako aj výstavu výtvarných prác z projektu pre deti a mládež pod názvom VODA, prírodné dedičstvo Slovenska, vyhlásenej pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO

20:30 – Reggae pohodička v rytmoch slovenskej kapely N30 Akustika

21:30 – Zábava s DJ-om

Okrem toho vás všade čaká globálna kuchyňa, cyklogenerátor, živé knižnice, recyklovaná móda a iné vychytávky.

Viac informácií nájdete na http://www.mamnavyber.sk/festival.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

(Ne)udržateľná párty je súčasťou Rozvojového festivalu, organizovaného pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Podujatie je financované zo zdrojov Európskej únie a Slovak Aid v rámci projektov Media 4Development, Európskeho projektu pre slovenské predsedníctvo v EÚ 2016 a Budovanie kapacít rozvojových aktérov v kontexte medzinárodnej rozvojovej agendy po roku 2015 a prípravy na predsedníctvo SR v Rade EÚ.

Platforma mimovládnych rozvojových organizácií (Platforma MVRO) je záujmovým združením právnických osôb - strešnou organizáciou 30 slovenských mimovládnych organizácií, ktoré sa zaoberajú najmä zahraničnou rozvojovou a humanitárnou pomocou. Jej úlohou je predovšetkým zastupovať spoločné záujmy svojich členských organizácií na domácej pôde i v zahraničí, ovplyvňovať tvorcov politík rozvojovej spolupráce a zvyšovať povedomie širokej verejnosti o otázkach rozvojovej pomoci.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.