Štvrtok, 25. apríl , 2019

Chcete byť úspešný? Študujte MBA!

Pokiaľ chcete byť v pracovnej sfére úspešný, jednou z možností, ako sa udržať v ,,kondícii“, je práve štúdium MBA.

Pokiaľ chcete byť v pracovnej sfére úspešný, už dávno nevydržíte s vedomosťami nabitými na vysokej škole až do svojho odchodu do dôchodku. Manažéri i podnikatelia sa musia vzdelávať po celý svoj život, sledovať nové trendy a zvyšovať svoju kvalifikáciu. Jednou z možností, ako sa udržať v ,,kondícii“, je práve štúdium MBA.

MBA – Master of Business Administration – je celosvetovo uznávaný postgraduálny študijný program, ktorý vychádza z tradície anglosaských krajín a predstavuje modernú formu vzdelávania manažérov. Študenti si rozširujú znalosti a získavajú praktické zručnosti, ktoré môžu aplikovať priamo vo svojom zamestnaní alebo firme. O tom, že sa štúdium vyplatí, svedčia výsledky výskumu, ktorý uskutočnila European School of Business & Management (ESBM): 87 % absolventov získalo behom dvoch rokov od ukončenia školy pracovnú pozíciu na vyššom stupni alebo lepšie finančné ohodnotenie. ,,Vďaka štúdiu na ESBM som v našej spoločnosti zaviedol mnoho nových zmien, ktoré nám vo výsledku priniesli nielen úsporu času, ale i finančných prostriedkov,“ potvrdzuje napríklad Ing. Jindřich Záleský, Ph.D., MBA. ,,Vďaka nabitým vedomostiam som si mohol splniť svoj sen a založiť si vlastnú spoločnosť s vedomím, že som na vlastné podnikanie pripravený,“ dopĺňa Jan Tesař, MBA.

Správna voľba školy

Je dôležité si dobre vybrať školu, kde titul MBA získate. Predovšetkým si zistite, kto na konkrétnej škole prednáša a ako časovo náročné štúdium bude. Lektorský tím ESBM je zostavený z profesionálov pôsobiacich na odborných postoch v oblasti vyššieho managementu. Študenti s nimi môžu konzultovať vlastné témy a firemné záležitosti, čím sa potvrdzuje zameranie školy na efektívne prepojenie teoretických znalostí a praxe. V tom je veľký rozdiel oproti klasickým vysokým školám v ČR, ktoré sa orientujú prevažne len na teoretické znalosti. Štúdium MBA každého naučí prepojiť doterajšie vedomosti s praxou, analyticky uvažovať a rozhodovať sa, zdokonaliť svoje soft skills a získať komplexný pohľad na management a riadenie i vďaka tomu, že si rozšíria obzory naprieč obormi.

Ďalšími výhodami štúdia na ESBM, škole medzinárodného pôsobenia, je možnosť zahájenia štúdia MBA kedykoľvek v priebehu roku, kombinácia on-line štúdia s interaktívnymi workshopmi a možnosť zostavenia vlastného študijného programu. Štúdium v rozsahu jedného roku prebieha v češtine, s akceptáciou slovenčiny, ponúka 14 špecializácií a je určené predovšetkým stredným a vrcholovým manažérom, prípadne vlastníkom firiem.

Nerobia sa žiadne prijímacie skúšky, jedinou podmienkou je ukončené vysokoškolské vzdelanie minimálne na bakalárskom stupni, resp. ukončené profesijné vzdelanie v programe BBA alebo preukázateľne doložená prax na riadiacej či manažérskej pozícii.

Naozaj výhodná investícia

Pokiaľ ešte váhate kvôli finančnej náročnosti štúdia, mali by ste vedieť, že návratnosť investície do vášho ďalšieho vzdelania sa vráti do dvoch rokoch alebo i skôr, čo dokazuje tiež vyššie zmienený výsledok prieskumu.

Pokiaľ teda v živote alebo v podnikaní hľadáte nový smer, tak je práve teraz ten správny čas vydať sa na cestu štúdiom.

www.esbm.sk

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.