Nové trendy v lyžovaní

Rodinám, rekreačným lyžiarom a objaviteľom, hľadajúcim adrenalín na snehu, ponúkajú na zjazdovkách v Rakúsku mimoriadne zážitky.

Rodinám, rekreačným lyžiarom a objaviteľom, hľadajúcim adrenalín na snehu, ponúkajú na zjazdovkách v Rakúsku mimoriadne zážitky

Pre väčšinu zimných hostí patrí lyžovanie k dovolenke v Rakúsku. Dôležité sú pritom nielen dobre upravené zjazdovky, ale aj moderné a pohodlné vleky i nové exkluzívne ponuky so špeciálnou atmosférou. Napr. „early morning skiing“ hosťom umožňuje byť na svahu skoro ráno, aby mohli čerstvo upravené zjazdovky zlyžovať prví. Perfektnú dovolenku dopĺňa vhodná ponuka ubytovania a vynikajúca alpská gurmánska kuchyňa.

Objavovať zjazdovky novým spôsobom

Počas early morning skiing v korutánskom Bad Kleinkirchheime si lyžiari ešte predtým, ako sa posilnia bohatými raňajkami, vychutnajú skoré lúče slnka spoločne s Franzom Klammerom.

S prvým kohútím zakikiríkaním nastupujú do kabíny lanovky aj hostia v stredisku Großarl v Salzbursku, aby sa vďaka ponuke „Skikeriki“ vyviezli k nedotknutým zjazdovkám.

Na novej zázračnej lúke v dolnorakúskom Puchbergu pri Schneebergu svištia malí návštevníci vďaka plastovej rohoži dole kopcom aj pri slabých snehových podmienkach, či  dokonca aj keď nesneží.

Po zjazdovke Schafalmbahn otvorenej v uplynulom roku bola na Turracher Höhe túto zimu dokončená aj posledná zo štyroch nových zjazdoviek.

V strediskách Hochkar a Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku čakajú na zimných športovcov, ktorí hľadajú alternatívu ku klasickým zjazdom, zjazdovky s názvom SNOWtrail s vlnami, mostíkmi a ostrými zákrutami.

V sprievode skúsených lyžiarskych inštruktorov môžu milovníci zimného dobrodružstva objavovať vo Freesports Arena Dachstein Krippenstein v Hornom Rakúsku 30 km rôznych variantov prašanu.

Na snežnom bicykli, ktorý je mixom bicykla a lyží, dobývajú zimní športovci zjazdovky v stredisku Obertauern v Salzbursku.

Od 14. do 25. marca 2017 nedajú vydýchnuť nielen medzinárodným športovcom ale aj návštevníkom „Special Olympics World Winter Games“ v štajerských regiónoch Schladming-Dachstein, Ramsau am Dachstein a Graz.

eislaufen familie / weissensee, ktn. © österreich werbung, peter burgstallerEislaufen Familie / Weissensee, Ktn.  © Österreich Werbung, Peter Burgstaller

Infomácie a exkluzívne ponuky nájdete v našom newsletteri.

Viac na: www.austria.info

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.