Piatok, 19. apríl , 2019

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík

Katedra sociálneho rozvoja a práce NHF EU v Bratislave a TREXIMA Bratislava, s.r.o., organizujú 1. a 2. decembra 2016 konferenciu.

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík:

skúsenosti a perspektívy

Katedra sociálneho rozvoja a práce Národohospodárskej fakulty, Ekonomickej univerzity v Bratislave a TREXIMA Bratislava, spol. s r. o., organizujú v dňoch 1. a 2. decembra 2016 v Bratislave medzinárodnú vedeckú konferenciu 25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík: skúsenosti a perspektívy.

Krajiny strednej a východnej Európy prešli za posledné štvrťstoročie hlbokými politickými a ekonomickými zmenami. Otázky trhu práce, pracovnej sily a zamestnanosti zostávajú v centre pozornosti akademikov ako aj tvorcov politík trhu práce. Aj keď agregátne ekonomické ukazovatele poukazujú na zvyšujúcu sa prosperitu v regióne, širšie otázky kvality života sú často zanedbávané a participácia niektorých skupín obyvateľstva na tomto vo všeobecnosti pozitívnom vývoji nie je dostatočná. Práve preto k témam konferencie budú patriť sociálna politika, sociálna ochrana, sociálna inklúzia, sociálna kvalita, zosúlaďovanie ekonomického rozvoja a vzdelávania, ktoré sa stávajú prioritami ďalšieho ekonomického a sociálneho rozvoja.

Na konferencii so svojimi príspevkami aktívne vystúpi viac ako 50 odborníkov z celého sveta. Súčasťou konferencie bude expertný panel s názvom „Skúsenosti a perspektívy transformácie zamestnanosti a sociálnej politiky na Slovensku“, v rámci ktorého predstavia svoje pohľady a budú na tieto témy debatovať poprední experti reprezentujúci vládne inštitúcie, sociálnych partnerov, ako aj univerzitnú a analytickú sféru. Kompletné zloženie vedeckého výboru konferencie ako aj ďalšie informácie o konferencii sú dostupné na web stránke: http://nhf.euba.sk/katedry/katedra-socialneho-rozvoja-a-prace/25-rokov-transformacie-centralne-planovanych-ekonomik-skusenosti-a-perspektivy.

Miesto konania: Hotel Sorea Regia, Kráľovské údolie 6, 811 02 Bratislava. Viac informácií poskytne a prípadný rozhovor so spíkrami sprostredkuje Ing. Roman Klimko, PhD., e-mail: roman.klimko@euba.sk; telefón: 0948 022 587.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.