Utorok, 7. apríl, 2020 | Meniny má Zoltán

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík

Katedra sociálneho rozvoja a práce NHF EU v Bratislave a TREXIMA Bratislava, s.r.o., organizujú 1. a 2. decembra 2016 konferenciu.

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík:

skúsenosti a perspektívy

Katedra sociálneho rozvoja a práce Národohospodárskej fakulty, Ekonomickej univerzity v Bratislave a TREXIMA Bratislava, spol. s r. o., organizujú v dňoch 1. a 2. decembra 2016 v Bratislave medzinárodnú vedeckú konferenciu 25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík: skúsenosti a perspektívy.

Krajiny strednej a východnej Európy prešli za posledné štvrťstoročie hlbokými politickými a ekonomickými zmenami. Otázky trhu práce, pracovnej sily a zamestnanosti zostávajú v centre pozornosti akademikov ako aj tvorcov politík trhu práce. Aj keď agregátne ekonomické ukazovatele poukazujú na zvyšujúcu sa prosperitu v regióne, širšie otázky kvality života sú často zanedbávané a participácia niektorých skupín obyvateľstva na tomto vo všeobecnosti pozitívnom vývoji nie je dostatočná. Práve preto k témam konferencie budú patriť sociálna politika, sociálna ochrana, sociálna inklúzia, sociálna kvalita, zosúlaďovanie ekonomického rozvoja a vzdelávania, ktoré sa stávajú prioritami ďalšieho ekonomického a sociálneho rozvoja.

Na konferencii so svojimi príspevkami aktívne vystúpi viac ako 50 odborníkov z celého sveta. Súčasťou konferencie bude expertný panel s názvom „Skúsenosti a perspektívy transformácie zamestnanosti a sociálnej politiky na Slovensku“, v rámci ktorého predstavia svoje pohľady a budú na tieto témy debatovať poprední experti reprezentujúci vládne inštitúcie, sociálnych partnerov, ako aj univerzitnú a analytickú sféru. Kompletné zloženie vedeckého výboru konferencie ako aj ďalšie informácie o konferencii sú dostupné na web stránke: http://nhf.euba.sk/katedry/katedra-socialneho-rozvoja-a-prace/25-rokov-transformacie-centralne-planovanych-ekonomik-skusenosti-a-perspektivy.

Miesto konania: Hotel Sorea Regia, Kráľovské údolie 6, 811 02 Bratislava. Viac informácií poskytne a prípadný rozhovor so spíkrami sprostredkuje Ing. Roman Klimko, PhD., e-mail: roman.klimko@euba.sk; telefón: 0948 022 587.

Denník SME s rúškom na ochranu tváre len za 2,90 €

Rúško z textílie na opakované použitie nájdete v denníku SME v utorok 7. apríla.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.