Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík

Katedra sociálneho rozvoja a práce NHF EU v Bratislave a TREXIMA Bratislava, s.r.o., organizujú 1. a 2. decembra 2016 konferenciu.

25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík:

skúsenosti a perspektívy

Katedra sociálneho rozvoja a práce Národohospodárskej fakulty, Ekonomickej univerzity v Bratislave a TREXIMA Bratislava, spol. s r. o., organizujú v dňoch 1. a 2. decembra 2016 v Bratislave medzinárodnú vedeckú konferenciu 25 rokov transformácie centrálne plánovaných ekonomík: skúsenosti a perspektívy.

Krajiny strednej a východnej Európy prešli za posledné štvrťstoročie hlbokými politickými a ekonomickými zmenami. Otázky trhu práce, pracovnej sily a zamestnanosti zostávajú v centre pozornosti akademikov ako aj tvorcov politík trhu práce. Aj keď agregátne ekonomické ukazovatele poukazujú na zvyšujúcu sa prosperitu v regióne, širšie otázky kvality života sú často zanedbávané a participácia niektorých skupín obyvateľstva na tomto vo všeobecnosti pozitívnom vývoji nie je dostatočná. Práve preto k témam konferencie budú patriť sociálna politika, sociálna ochrana, sociálna inklúzia, sociálna kvalita, zosúlaďovanie ekonomického rozvoja a vzdelávania, ktoré sa stávajú prioritami ďalšieho ekonomického a sociálneho rozvoja.

Na konferencii so svojimi príspevkami aktívne vystúpi viac ako 50 odborníkov z celého sveta. Súčasťou konferencie bude expertný panel s názvom „Skúsenosti a perspektívy transformácie zamestnanosti a sociálnej politiky na Slovensku“, v rámci ktorého predstavia svoje pohľady a budú na tieto témy debatovať poprední experti reprezentujúci vládne inštitúcie, sociálnych partnerov, ako aj univerzitnú a analytickú sféru. Kompletné zloženie vedeckého výboru konferencie ako aj ďalšie informácie o konferencii sú dostupné na web stránke: http://nhf.euba.sk/katedry/katedra-socialneho-rozvoja-a-prace/25-rokov-transformacie-centralne-planovanych-ekonomik-skusenosti-a-perspektivy.

Miesto konania: Hotel Sorea Regia, Kráľovské údolie 6, 811 02 Bratislava. Viac informácií poskytne a prípadný rozhovor so spíkrami sprostredkuje Ing. Roman Klimko, PhD., e-mail: roman.klimko@euba.sk; telefón: 0948 022 587.

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.