Štvrtok, 25. apríl , 2019

Týždeň s plnými a zdravými bruškami

Začiatkom októbra sa „polusáci“ opäť zhostili jedinečného edukačného projektu Týždeň pre detské brušká. Desiatkam slovenských rodičov tak odpadla starosť s prípravou desiaty.

Kombinácia avokáda a banánu nemusí byť malým gurmánom vždy po chuti. Ako nás ale presvedčil Týždeň detských brušiek, stačí pridať trochu kakaa a medu na dochutenie a vitamínová bomba sa razom zmení na lahodnú maškrtu. V priestrannej, moderne vybavenej kuchyni na prvom poschodí Polusu sa od pondelka 3. novembra do nedele 9. novembra podávalo vyberané menu, ktoré ulahodilo malým jedákom a takisto aj ich rodičom nutrične vyváženým obsahom.

detivaria2-r557_res.jpgCelý týždeň sa tu miešali slané a sladké špeciality s praktickými radami, ako si poradiť s prieberčivými jedákmi. V rámci akcie Týždeň pre detské brušká boli všetkým zákazníkom Polusu k dispozícii renomovaní odborníci na zdravú stravu s bezplatným poradenstvom. „Kulinársky maratón venovaný detskej výžive sme organizovali už po druhýkrát, keďže našou filozofiou je osveta zdravého životného štýlu a ten začína v kuchyni. Pozitívne ohlasy účastníkov nás utvrdili v tom, že ani tento ročník určite nie je posledný,“ zhodnotila marketingová manažérka Andrea Kováčiková.prednaska2-r444_res.jpg

Týždeň pre detské brušká bol zameraný nielen na všeobecné informácie, ale najmä na konkrétne rady s dôrazom na výučbu prostredníctvom zážitku. „S pomocou tímu lektorov varenia a lekárov sa podarilo vytvoriť vyvážené spojenie odbornosti a nadšenia. Účastníci si odniesli množstvo užitočných tipov a trikov, ako sa popasovať s povestnou detskou prieberčivosťou či ako pripraviť chutný domáci koláč, ktorý je zdravšou alternatívou balených sladkostí s neraz pochybným zložením,“ dodáva Kováčiková.

Týždeň pre detské brušká v číslach

• účastníkom sa v dopoludňajších a večerných blokoch venovalo 10 odborníkov
  • o zdravej strave sa diskutovalo na 7. prednáškach
  • varilo a pieklo sa na 6 kurzoch varenia
  • pripravilo sa (a s chuťou zjedlo) 30 dobrôt podľa originálnych receptov
  • umylo sa viac ako 300 tanierov
  • zdravé špeciality ochutnalo vyše 100 účastníkov od škôlkarov až po starých rodičov
  • načerpalo sa nekonečné množstvo inšpirácie

Nestihli ste prísť? Nevadí!

„Týždeň pre detské brušká“ sa síce skončil, ale aktivity v škole varenia Radosť variť pokračujú celoročne. Pripravená je pre vás špičkovo zariadená, presvetlená a priestorná kuchyňa na prvom poschodí Polusu, v uličke medzi kinami a foodcourtom. Z ponuky kurzov si vyberú deti aj dospelí, vegetariáni aj mäsožravci, ľudia zo zdravotných dôvodov odkázaní na špeciálny stravovací režim, ženy bojujúce s kilogramami navyše a aj milovníčky sladkej kuchyne –  jednoducho úplne všetci, ktorí milujú varenie a jedenie.

Viac informácií o aktuálnych témach kurzov nájdete na webovej stránke Polus.sk v rubrike Radosť variť alebo na Facebooku: Radosť variť-Škola varenia v Poluse.janka-adeti-r754_res.jpgdeticky-r902_res.jpg

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.