Pondelok, 18. november, 2019 | Meniny má Eugen

Rioja – kráľovstvo barikových sudov

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod.

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod. uskutoční výnimočná galavečera spojená s prezentáciou vín španielskeho vinárstva Bodegas Valdemar.

Pozvanie spoločnosti Provino prijal pán Francisco Javier Pérez Bernal - export manager vinárstva, ktorý vás večerom bude sprevádzať. Francisco Javier Pérez Bernal prichádza na Slovensko, aby predstavil novinky z portfólia Bodegas Valdemar Fincas Valdemar. Bodegas Valdemar spustil pred rokom nové vinárstvo v oblasti Ribera del Duero a hostia štvrtkového večera budú mať unikátnu príležitosť porovnať Crianzu z obidvoch hlavných španielskych vinárskych oblastí.

Bodegas Valdemar pod vedením Martíneza Bujandu a jeho rodiny získal v posledných desaťročiach popredné miesto v oblasti Rioja. Prednosťou vinárstva Bodegas Valdemar sú výlučne vlastné vinohrady s rozlohou viac ako 250 hektárov a majú jednu z najkrajších vínnych pivníc v oblasti. Ich vína dozrievajú omnoho dlhšie v barikových sudoch ako u konkurentov. Vinárstvo má úžasnú vínnu bibliotéku na zrenie vo fľašiach a archivovanie, ktorá obsahuje viac ako 3,5 milióna fľaší. Naozaj málokto vo vínnom svete sa vie pochváliť takou širokou ponukou archívnych ročníkov. Keďže každé víno v oblasti dozrieva v barikovom sude, ich pivnice sú preplnené sudmi, ktoré sú naukladané aj v piatich radoch nad sebou, čo je svetový unikát -  len Bodegas Valdemar ich má viac ako 20.000.

Baskicko je známou baštou španielskej gastronómie, nachádza sa tu množstvo  reštaurácií z hodnotením od Michelina a odtiaľto pochádzajú aj svetoznáme Tapas. Vinárstvo Bodegas Valdemar intenzívne spolupracuje s Baskickým gastronomickým inštitútom a menu na tento večer bolo zostavené v spolupráci s jeho vedením.

Tešíme sa na Vašu návštevu, rezervácia na čísle 0903 613 000 alebo mailom na portofino@portofino.sk.

Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia

This brand new, pocket-sized guide includes a mountain load of information.

Changes to the Public Procurement Law – Take Two

Changes in life and law hardly ever stop.

Rýchly úver sa dá získať aj bez zložitých zmlúv

Náhlu potrebu peňazí môžete vyriešiť rýchlo a jednoducho.