Rioja – kráľovstvo barikových sudov

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod.

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod. uskutoční výnimočná galavečera spojená s prezentáciou vín španielskeho vinárstva Bodegas Valdemar.

Pozvanie spoločnosti Provino prijal pán Francisco Javier Pérez Bernal - export manager vinárstva, ktorý vás večerom bude sprevádzať. Francisco Javier Pérez Bernal prichádza na Slovensko, aby predstavil novinky z portfólia Bodegas Valdemar Fincas Valdemar. Bodegas Valdemar spustil pred rokom nové vinárstvo v oblasti Ribera del Duero a hostia štvrtkového večera budú mať unikátnu príležitosť porovnať Crianzu z obidvoch hlavných španielskych vinárskych oblastí.

Bodegas Valdemar pod vedením Martíneza Bujandu a jeho rodiny získal v posledných desaťročiach popredné miesto v oblasti Rioja. Prednosťou vinárstva Bodegas Valdemar sú výlučne vlastné vinohrady s rozlohou viac ako 250 hektárov a majú jednu z najkrajších vínnych pivníc v oblasti. Ich vína dozrievajú omnoho dlhšie v barikových sudoch ako u konkurentov. Vinárstvo má úžasnú vínnu bibliotéku na zrenie vo fľašiach a archivovanie, ktorá obsahuje viac ako 3,5 milióna fľaší. Naozaj málokto vo vínnom svete sa vie pochváliť takou širokou ponukou archívnych ročníkov. Keďže každé víno v oblasti dozrieva v barikovom sude, ich pivnice sú preplnené sudmi, ktoré sú naukladané aj v piatich radoch nad sebou, čo je svetový unikát -  len Bodegas Valdemar ich má viac ako 20.000.

Baskicko je známou baštou španielskej gastronómie, nachádza sa tu množstvo  reštaurácií z hodnotením od Michelina a odtiaľto pochádzajú aj svetoznáme Tapas. Vinárstvo Bodegas Valdemar intenzívne spolupracuje s Baskickým gastronomickým inštitútom a menu na tento večer bolo zostavené v spolupráci s jeho vedením.

Tešíme sa na Vašu návštevu, rezervácia na čísle 0903 613 000 alebo mailom na portofino@portofino.sk.

Vyznáte sa v novom označovaní palív?

Nové značenie palív ste si mohli všimnúť na tankovacích pištoliach, no uvádzať ho musia aj novo vyrobené autá na palivovej nádrži.

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave

Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave k diskusii o porušovaní autorského práva v akademickom prostredí

5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019

Plánujete pre rok 2019 kúpu staršej nehnuteľnosti alebo chystáte „prerábku“? Pozrite si najnovšie trendy.

Functional spaces for creative dwellers

These stylish offices and residences celebrate contemporary design.