Sobota, 20. apríl , 2019

Rioja – kráľovstvo barikových sudov

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod.

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod. uskutoční výnimočná galavečera spojená s prezentáciou vín španielskeho vinárstva Bodegas Valdemar.

Pozvanie spoločnosti Provino prijal pán Francisco Javier Pérez Bernal - export manager vinárstva, ktorý vás večerom bude sprevádzať. Francisco Javier Pérez Bernal prichádza na Slovensko, aby predstavil novinky z portfólia Bodegas Valdemar Fincas Valdemar. Bodegas Valdemar spustil pred rokom nové vinárstvo v oblasti Ribera del Duero a hostia štvrtkového večera budú mať unikátnu príležitosť porovnať Crianzu z obidvoch hlavných španielskych vinárskych oblastí.

Bodegas Valdemar pod vedením Martíneza Bujandu a jeho rodiny získal v posledných desaťročiach popredné miesto v oblasti Rioja. Prednosťou vinárstva Bodegas Valdemar sú výlučne vlastné vinohrady s rozlohou viac ako 250 hektárov a majú jednu z najkrajších vínnych pivníc v oblasti. Ich vína dozrievajú omnoho dlhšie v barikových sudoch ako u konkurentov. Vinárstvo má úžasnú vínnu bibliotéku na zrenie vo fľašiach a archivovanie, ktorá obsahuje viac ako 3,5 milióna fľaší. Naozaj málokto vo vínnom svete sa vie pochváliť takou širokou ponukou archívnych ročníkov. Keďže každé víno v oblasti dozrieva v barikovom sude, ich pivnice sú preplnené sudmi, ktoré sú naukladané aj v piatich radoch nad sebou, čo je svetový unikát -  len Bodegas Valdemar ich má viac ako 20.000.

Baskicko je známou baštou španielskej gastronómie, nachádza sa tu množstvo  reštaurácií z hodnotením od Michelina a odtiaľto pochádzajú aj svetoznáme Tapas. Vinárstvo Bodegas Valdemar intenzívne spolupracuje s Baskickým gastronomickým inštitútom a menu na tento večer bolo zostavené v spolupráci s jeho vedením.

Tešíme sa na Vašu návštevu, rezervácia na čísle 0903 613 000 alebo mailom na portofino@portofino.sk.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.