Rioja – kráľovstvo barikových sudov

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod.

V petržalskej reštaurácii Portofino sa vo štvrtok 10.11.2016 od 19.00 hod. uskutoční výnimočná galavečera spojená s prezentáciou vín španielskeho vinárstva Bodegas Valdemar.

Pozvanie spoločnosti Provino prijal pán Francisco Javier Pérez Bernal - export manager vinárstva, ktorý vás večerom bude sprevádzať. Francisco Javier Pérez Bernal prichádza na Slovensko, aby predstavil novinky z portfólia Bodegas Valdemar Fincas Valdemar. Bodegas Valdemar spustil pred rokom nové vinárstvo v oblasti Ribera del Duero a hostia štvrtkového večera budú mať unikátnu príležitosť porovnať Crianzu z obidvoch hlavných španielskych vinárskych oblastí.

Bodegas Valdemar pod vedením Martíneza Bujandu a jeho rodiny získal v posledných desaťročiach popredné miesto v oblasti Rioja. Prednosťou vinárstva Bodegas Valdemar sú výlučne vlastné vinohrady s rozlohou viac ako 250 hektárov a majú jednu z najkrajších vínnych pivníc v oblasti. Ich vína dozrievajú omnoho dlhšie v barikových sudoch ako u konkurentov. Vinárstvo má úžasnú vínnu bibliotéku na zrenie vo fľašiach a archivovanie, ktorá obsahuje viac ako 3,5 milióna fľaší. Naozaj málokto vo vínnom svete sa vie pochváliť takou širokou ponukou archívnych ročníkov. Keďže každé víno v oblasti dozrieva v barikovom sude, ich pivnice sú preplnené sudmi, ktoré sú naukladané aj v piatich radoch nad sebou, čo je svetový unikát -  len Bodegas Valdemar ich má viac ako 20.000.

Baskicko je známou baštou španielskej gastronómie, nachádza sa tu množstvo  reštaurácií z hodnotením od Michelina a odtiaľto pochádzajú aj svetoznáme Tapas. Vinárstvo Bodegas Valdemar intenzívne spolupracuje s Baskickým gastronomickým inštitútom a menu na tento večer bolo zostavené v spolupráci s jeho vedením.

Tešíme sa na Vašu návštevu, rezervácia na čísle 0903 613 000 alebo mailom na portofino@portofino.sk.

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.