Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Unikátna výstava najväčších a najdrahších medailí na svete!

V dňoch 16.-24. novembra 2016 prebehne v mestskom múzeu v Aponnyiho paláci v Bratislave unikátna výstava.

Kto je za výrobou týchto unikátov? Spoločnosť GSP Rafinérie, ktorá sa zaoberá rafináciou drahých kovov a ako jedna z mála firiem vo svete ich spracováva do čistej rýdzej podoby o čistote 999,9. K príležitosti výročia narodenia 700 rokov Karla IV., vznikol nápad vytvoriť kolekciu medailí všetkých potomkov tohto rodu. Následne boli vytvorené prvé unikátne medaily o váhe 1 kg rýdzeho zlata, ktoré vzbudili taký záujem, že sa spoločnosť rozhodla vytvoriť sériu týchto zahraničných výstav nielen v Európe, ale tiež v krajinách ako je Čína alebo Rusko.

Na výstave môžu prívrženci umenia a investícií vidieť mimo iné viac ako tridsať medailí. Výnimkou nebude ani najväčšia a najdrahšia medaila zo zlata na svete, o hmotnosti
17 kilogramov, priemere 25 cm, ktorá je osadená diamantom o váhe 105 karatov. Tieto medaily sú vytvorené najmodernejšou technikou v kombinácii s precíznou ručnou prácou pri vsádzaní diamantov, zafírov, rubínov či ďalších drahých kameňov.

V rámci tejto výstavy prebehne v piatok, 18. novembra 2016 od 18:30 charitatívny galavečer , v hoteli Gate One, Ambrušova 7, v Bratislave, kde spoločnosť predstaví unikátny návrh najväčšej striebornej medaile na svete, ktorá bude mať priemer 1 meter a vážiť 1,5 tony. Mestu Bratislava bude predaná strieborná medaila s dôležitými znakmi mesta, s pozadím neba z čiernych diamantov. Zlatú variantu tejto medaile môžu návštevníci vidieť iba na výstave. Galavečerom bude prevádzať Mahulena Bočanová, vystúpi speváčka Kristína, Bára Basiková a ďalší.

Vstupenky na výstavu si môžu návštevníci kúpiť na webových stránkach http://vstupenkaonline.cz/bratislava/ či na mieste 15,- €. V prípade záujmu o vstupenku na galavečer je možné ju zarezervovať na tel. čísle +420 775 233 779, kde cena je 55,- €/pár.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Chcete si konečne kúpiť novú kuchynskú linku či potrebujete dať auto do opravy, ale chýbajú vám peniaze?