Piatok, 19. apríl , 2019

Unikátna výstava najväčších a najdrahších medailí na svete!

V dňoch 16.-24. novembra 2016 prebehne v mestskom múzeu v Aponnyiho paláci v Bratislave unikátna výstava.

Kto je za výrobou týchto unikátov? Spoločnosť GSP Rafinérie, ktorá sa zaoberá rafináciou drahých kovov a ako jedna z mála firiem vo svete ich spracováva do čistej rýdzej podoby o čistote 999,9. K príležitosti výročia narodenia 700 rokov Karla IV., vznikol nápad vytvoriť kolekciu medailí všetkých potomkov tohto rodu. Následne boli vytvorené prvé unikátne medaily o váhe 1 kg rýdzeho zlata, ktoré vzbudili taký záujem, že sa spoločnosť rozhodla vytvoriť sériu týchto zahraničných výstav nielen v Európe, ale tiež v krajinách ako je Čína alebo Rusko.

Na výstave môžu prívrženci umenia a investícií vidieť mimo iné viac ako tridsať medailí. Výnimkou nebude ani najväčšia a najdrahšia medaila zo zlata na svete, o hmotnosti
17 kilogramov, priemere 25 cm, ktorá je osadená diamantom o váhe 105 karatov. Tieto medaily sú vytvorené najmodernejšou technikou v kombinácii s precíznou ručnou prácou pri vsádzaní diamantov, zafírov, rubínov či ďalších drahých kameňov.

V rámci tejto výstavy prebehne v piatok, 18. novembra 2016 od 18:30 charitatívny galavečer , v hoteli Gate One, Ambrušova 7, v Bratislave, kde spoločnosť predstaví unikátny návrh najväčšej striebornej medaile na svete, ktorá bude mať priemer 1 meter a vážiť 1,5 tony. Mestu Bratislava bude predaná strieborná medaila s dôležitými znakmi mesta, s pozadím neba z čiernych diamantov. Zlatú variantu tejto medaile môžu návštevníci vidieť iba na výstave. Galavečerom bude prevádzať Mahulena Bočanová, vystúpi speváčka Kristína, Bára Basiková a ďalší.

Vstupenky na výstavu si môžu návštevníci kúpiť na webových stránkach http://vstupenkaonline.cz/bratislava/ či na mieste 15,- €. V prípade záujmu o vstupenku na galavečer je možné ju zarezervovať na tel. čísle +420 775 233 779, kde cena je 55,- €/pár.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.