Pondelok, 22. apríl , 2019

M.Borguľa poslal list novozvolenému prezidentovi D. Trumpovi

Dnes poslal poslanec mesta Martin Borguľa list novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Dnes poslal Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto a predseda poslaneckého KLUBU pre BRATISLAVU list novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

V liste uvádza skutočnosti týkajúce sa sídla Veľvyslanectva USA v Bratislave a dnes už nelegálneho oplotenia budovy ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

„Pánovi Donaldovi Trumpovi som zablahoželal k zvoleniu za prezidenta Spojených štátov amerických. Cieľom môjho listu ale bolo upriamiť jeho pozornosť na skutočnosť, že zastupiteľský úrad USA na Slovensku napriek upozorneniam a protestom nepodnikol žiadne kroky vo veci odstránenia plotu z Hviezdoslavovho námestia, hoci oplotenie stojí na pozemkoch, ku ktorým už nemá ambasáda právny vzťah,“ povedal Martin Borguľa.

Martin Borguľa v liste uvádza, že nájomná zmluva medzi magistrátom hlavného mesta Bratislavy a Veľvyslanectvom USA k pozemkom, na ktorých stojí plot, stratila platnosť dňa 15. augusta 2016. Píše ďalej, že v súčasnosti tak ide zo strany amerického veľvyslanectva o nelegálne okupovanie a nelegálne zabratie verejného priestoru námestia a o bezprecedentné nerešpektovanie zákonov Slovenskej republiky.

„V liste som vyjadril svoje presvedčenie, že pánovi Trumpovi ako budúcemu prezidentovi Spojených štátov amerických záleží na obraze, aký má jeho krajina vo svete a že zastupiteľský úrad USA - krajiny, ktorá vyznáva demokratické a právne princípy, by mal plne rešpektovať zákony hostiteľskej krajiny,“ povedal na záver Martin Borguľa.

List spoločne s Martinom Borguľom podpísal aj Radoslav Olekšák, poslanec mesta za mestskú časť Lamač a člen KLUBU pre BRATISLAVU.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.