Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Milan Lasica

Svojou hudobnou produkciou prispeje aj herečka Barbora Švidraňová a na Vianočných trhoch vystúpi s kapelou Basie Frank Band.

KOŠICE - Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 26. novembra významný slovenský umelec Milan Lasica. Tentoraz v úlohe speváka Bratislava Hot Serenaders zapáli o 17.00 tradičný vianočný lampáš a rezkými skladbami v štýle amerického jazzu prvej polovice minulého storočia odštartuje trojtýždňovú predvianočnú nádielku zábavy a typických trhovníckych jedál a nápojov. Svojou hudobnou produkciou prispeje aj známa slovenská herečka Barbora Švidraňová a na košických Vianočných trhoch vystúpi s kapelou Basie Frank Band.

mg9402-r418_res.jpg

Temperamentná herečka, známa zo seriálu Búrlivé víno, ktorá nedávno zažiarila v šou Tvoja tvár znie povedome popri divadle a televízii stíha ešte aj spievať. Je frontmankou kapely Basie Frank Band, v ktorej hráva so svojím bratom. Na námestí pred košickým Auparkom vystúpia v sobotu 10. decembra o 17.00. Hodinu pred začiatkom koncertu, teda o 16.00, bude Mikuláš spolu s čertom rozdávať sladkosti deťom za riekanku alebo pesničku.

V sobotu 3. decembra sa o živú hudbu pred košickým Auparkom postará formácia Slovak Tango. Návštevníci sa môžu od 17.00 tešiť na evergreeny, ktoré preslávili známi interpreti prvej polovice 20. storočia ako napríklad František Krištof Veselý. Ako posledná na tohtoročných Vianočných trhoch v Košiciach vystúpi v sobotu 17. decembra, rovnako o 17.00 košická kapela Los Massakeros a detský folklórny súbor Jahôdka.

mg9404-r648_res.jpg

Ponuku „tradičných trhovníckych“ jedál aj tento rok rozšíria nové špeciality. K samozrejmostiam, akými sú langoše, lokše, či rôzne grilované údeniny a špeciality pribudnú štrúdle, trendové koláče, sladké domáce záviny a, samozrejme, medovníky. Organizátori ani tohto roku nezabudli na široký výber vín, bodkovanej keramiky a na neodmysliteľný predaj živých vianočných stromčekov.

Na svoje si na Vianočných trhoch opäť prídu aj najmenší. V detskej zóne na nich čaká drevený kolotoč na ručný pohon a hračky v podobe zvieratiek, na ktorých si deti môžu odskúšať svoju obratnosť.

Všetky potrebné informácie sú dostupné na stránkach www.auparkkosice.sk alebo na www.facebook.com/aupark.kosice

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.