Priority Klubu pre Bratislavu boli primátorom mesta prijaté

Väčšina priorít KLUBU pre BRATISLAVU bola akceptovaná primátorom Nesrovnalom, a môže tak byť zaradená do rozpočtu na rok 2017.

Väčšina poslaneckých priorít KLUBU pre BRATISLAVU bola akceptovaná primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom, a môže tak byť zaradená do rozpočtu mesta na rok 2017.

Poslanci mesta si každoročne určujú tzv. priority, ktoré pokladajú v rámci obnovy mesta za dôležité a pre mesto prospešné. Väčšina poslancov si za priority zvolí riešenie pálčivých problémov vo svojej mestskej časti, od ktorej získali poslanecký mandát. Poslanci KLUBU pre BRATISLAVU predložili zoznam svojich priorít primátorovi Ivovi Nesrovnalovi už dávnejšie. Minulý týždeň sa k prerokovaniu priorít predseda KLUBU Martin Borguľa s primátorom osobne stretol.

„Som rád, že diskusia bola veľmi konštruktívna a že pán primátor súhlasil so zaradením väčšiny z našich priorít do rozpočtu mesta na rok 2017,“ povedal Martin Borguľa, predseda KLUBU pre BRATISLAVU.

Do mestského rozpočtu by sa tak mali dostať priority takmer všetkých členov KLUBU. „Teším sa, že vďaka akceptácii mojich priorít bude Petržalka opäť o niečo krajšia a lepšie vybavená. Do rozpočtu mesta by sa mali dostať oprava chodníka na Budatínskej ulici, vybudovanie betónového zábradlia na Znievskej ulici aj vybudovanie podchodu pod Rusovskou cestou,“ povedala Ľudmila Farkašovská, členka KLUBU a poslankyňa mesta za Petržalku.

V Starom Meste by mal byť vybudovaný chodník na Kalvárii vďaka prijatej priorite poslankyne Marty Černej, v Ružinove by sa mal začať budovať park v križovaní ciest Ružinovská a Tomášikova, ktorý je prioritou poslanca Slavomíra Drozda. V Záhorskej Bystrici by sa konečne mohla dokončiť svetelná križovatka na uliciach Čsl. Tankistov a Bratislavskej, ktorú sa snaží už niekoľko rokov vyriešiť poslanec Roman Weinštuk, v Lamači to bude križovatka na Vrančovičovej ulici vďaka priorite zaradenej poslancom Radoslavom Olekšákom. Prioritou Ivety Hanulíkovej, poslankyne mesta za mestskú časť Karlova Ves, je dobudovanie cyklotrasy medzi Karlovou Vsou a Devínom a vybudovanie priechodu pre chodcov na ulici Hany Meličkovej.

„Aj moje poslanecké priority pre Staré Mesto, a to rekonštrukcia Amerického a Floriánskeho námestia, ako aj vybudovanie cyklotrasy na Radlinského ulici, boli primátorom akceptované. Pevne verím, že mestský rozpočet bude čo najskôr schválený a že Bratislavčania pocítia pozitívne výsledky vo svojich mestských častiach aj vďaka vyhradeným financiám na nami zadefinované priority,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.

Billa pomáha slabozrakým a nevidiacim s nákupmi už aj v Nitre

Pre človeka so zrakovým postihnutím je každý krok v predajni potravín krokom do neznáma.