Streda, 22. september, 2021 | Meniny má MóricKrížovkyKrížovky

Hodina času dnes vám ušetrí veľa času v budúcnosti

Štatutári už nebudú chodiť po úradné zásielky na poštu.

Túto komunikáciu nahrádzajú úradné elektronické schránky.

Štatutári firiem na ich aktiváciu potrebujú občiansky preukaz s čipom a bezpečnostný osobný kód BOK. Na ich vybavenie mali pôvodne čas do konca roka.

Keďže počet štatutárov, ktorým potrebné doklady chýbajú, je stále nedostatočný, Národná rada SR schválila odklad aktivácie elektronických schránok na 1. júla 2017. Novela zákona však nadobudne platnosť až vtedy, keď ju podpíše prezident SR Andrej Kiska. To nič nemení na fakte, že elektronická komunikácia prostredníctvom úradných elektronických schránok ušetrí budúci rok štatutárom mnoho času i nákladov za poštové služby i správne poplatky.

Ako sa dostať do eletronickej schránky

Kľúčom k vstupu do úradnej elektronickej schránky vašej firmy je občiansky preukaz s čipom (eID), bezpečnostný osobný kód BOK, čítačka a príslušný softvér. Občiansky preukaz s čipom, kódom BOK a čítačkou sa dajú vybaviť na ľubovoľnom Krajskom riaditeľstve PZ alebo klientskom centre bez ohľadu na miesto pobytu. Následne je potrebné nainštalovať si príslušný softvér z portálu www.statutar.sk alebo www.slovensko.sk a už sa stačí len prihlásiť do elektronickej schránky. Pre pohodlnú správu schránky je užitočné nastaviť si notifikácie o doručenej pošte pomocou SMS alebo e-mailu.

Čo ak...

Ak z rôznych dôvodov nemôžete vstupovať do úradnej elektronickej schránky vašej firmy alebo nemáte na jej kontrolu čas, môžete na jej užívanie niekoho splnomocniť. Pre štatutára-cudzinca s trvalým pobytom v SR je dôležitým vstupom do el. schránky doklad o pobyte s čipom a aktivovaným bezpečnostným kódom BOK.

Všetky informácie nájdete na www.statutar.sk alebo na tel. čísle +421 2 35 803 083.

obr800x600novela-r405_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Čučoriedky patria medzi naše obľúbené a vyhľadávané ovocie už po celé veky.

5 h

Slovensko sa od polovice septembra zaradilo medzi krajiny, ktoré môžu poskytnúť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plnohodnotnú...

5 h

Odpadové hospodárstvo a recyklácia sú historicky najväčšou biznisovou príležitosťou. Nespime na vavrínoch.

INZERCIA 5 h
Skryť Zatvoriť reklamu