Štvrtok, 25. apríl , 2019

Hodina času dnes vám ušetrí veľa času v budúcnosti

Štatutári už nebudú chodiť po úradné zásielky na poštu.

Túto komunikáciu nahrádzajú úradné elektronické schránky.

Štatutári firiem na ich aktiváciu potrebujú občiansky preukaz s čipom a bezpečnostný osobný kód BOK. Na ich vybavenie mali pôvodne čas do konca roka.

Keďže počet štatutárov, ktorým potrebné doklady chýbajú, je stále nedostatočný, Národná rada SR schválila odklad aktivácie elektronických schránok na 1. júla 2017. Novela zákona však nadobudne platnosť až vtedy, keď ju podpíše prezident SR Andrej Kiska. To nič nemení na fakte, že elektronická komunikácia prostredníctvom úradných elektronických schránok ušetrí budúci rok štatutárom mnoho času i nákladov za poštové služby i správne poplatky.

Ako sa dostať do eletronickej schránky

Kľúčom k vstupu do úradnej elektronickej schránky vašej firmy je občiansky preukaz s čipom (eID), bezpečnostný osobný kód BOK, čítačka a príslušný softvér. Občiansky preukaz s čipom, kódom BOK a čítačkou sa dajú vybaviť na ľubovoľnom Krajskom riaditeľstve PZ alebo klientskom centre bez ohľadu na miesto pobytu. Následne je potrebné nainštalovať si príslušný softvér z portálu www.statutar.sk alebo www.slovensko.sk a už sa stačí len prihlásiť do elektronickej schránky. Pre pohodlnú správu schránky je užitočné nastaviť si notifikácie o doručenej pošte pomocou SMS alebo e-mailu.

Čo ak...

Ak z rôznych dôvodov nemôžete vstupovať do úradnej elektronickej schránky vašej firmy alebo nemáte na jej kontrolu čas, môžete na jej užívanie niekoho splnomocniť. Pre štatutára-cudzinca s trvalým pobytom v SR je dôležitým vstupom do el. schránky doklad o pobyte s čipom a aktivovaným bezpečnostným kódom BOK.

Všetky informácie nájdete na www.statutar.sk alebo na tel. čísle +421 2 35 803 083.

obr800x600novela-r405_res.jpg

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.