Štyri tipy na zaručene dobrú lyžovačku do 3 hodín od Bratislavy

Upravené svahy, zasnežená krajina, nádherný výhľad, horský vzduch, útulné chaty – ingrediencie na nezabudnuteľnú zimnú dovolenku.

Lyžiarsky rezort Hochkar/Lackenhof am Ötscher

Hochkar/Lackenhof am Ötscher je najväčší lyžiarsky rezort Dolného Rakúska. Obe lyžiarske strediská sú vzdialené od seba iba 40 km a tak môžete počas vašej zimnej dovolenky vyskúšať Hochkar aj Lackenhof. Spojené sú bezplatným skibusom a lyžiarsky lístok platí pre obidve.

hochkar-titelbildcalexkaiser-at-0880-kopie-3-r758_res.jpg© axelkaiser.at

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska, Hochkar, známe zárukou dobrých snehových podmienok vďaka svojej výške a severnej polohe, zahájilo práve lyžiarsku sezónu. Vo vzdialenosti len 260 km od Bratislavy  sa Hochkar prezentuje 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, snowparkom a nádhernou panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar funguje ako freeride centrum a tréningové miesto rakúskych lyžiarov

posledna-r598_res.jpg(c) alexkaiser.at

Lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher, vzdialené len 240 km od Bratislavy, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších je tu Sunny Kids Park s čarovným pohyblivým pásom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 kilometrom zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar. V starobylých apré ski chatách môžu nechať hostia svoju peknú lyžovačku doznieť v príjemnej atmosfére pri kulinárskej ochutnávke miestnych špecialít.

o9568tscher-cfred-lindmoser-kopie-r885_res.jpg(C) Fred Lindmoser

Aktuálne informácie o prevádzke, podujatiach a ďaľších top aktualitách nájdete na web stránkach www.skisport.com.

Lyžiarske strediská Hinterstoder a Wurzeralm
Hinterstoder-Wurzeralm ležia pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge a kvôli dobrej dostupnosti z diaľnice Pyhrn či verejnými dopravnými prostriedkami patria k najvyhľadávanejším lyžiarskym strediskám Horného Rakúska. V oboch lyžiarskych strediskách s dobrými snehovými podmienkami už zahájili lyžiarsku sezónu

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 metrov nad morom, a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na 40 km zjazdoviek.  Na svoje si tu prídu tak športoví lyžiari hľadajúci výzvy – napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, ako aj rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

hinterstoder077fotoquelle-oo9568tro9568bl-kopie-2-r575_res.jpg(C) OÖT_Röbl

Wurzeralm ponúka na 22 kilometroch zjazdoviek pohodovú lyžovačku s výhľadom na okolité hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka na svete vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné svahy a tradičné chaty.

Ďaľšie informácie k obom hornorakúskym lyžiarskym strediskám nájdete na www.skisport.com.

Dolnorakúsky Hochkar/Lackenhof am Ötscher, Hinterstoder-Wurzeralm spolu s ďaľšími hornorakúskymi strediskami Kasberg a Hochficht, Action Hill v Hochkössen v Tirolsku a nádherný Heiligenblut am Großglockner v Korutánsku patria spolu so  Schnalstalským oblasti Südtirol v Taliansku, do skupiny www.skisport.com.

skisport-r204_res.jpg

Vďaka tomuto združeniu zažijete jednoduchšie a cenovo výhodnejšie lyžovanie vo všetkých týchto 9 lyžiarskych strediskách.

Z rodinných ponúk platných vo všetkých deviatich strediskách profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2007) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú lyžiarsku kartu SnehuliakSchneemankarte – iba za 3 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti). V ponuke sú atraktívne paušálne balíčky počas víkendov, troch alebo štyroch dní či celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.

Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur

Dnes je to presne 25 rokov, čo po prvýkrát vyšiel denník SME.