Pražský Febiofest láka na spojenie filmu a kulinárskeho umenia

Tohtoročný už 24. ročník Medzinárodného filmového festivalu Praha – Febiofest sa uskutoční od 23. do 31. 3.

V Prahe sa festival opäť uskutoční v kinách CineStar Praha – Anděl a CineStar Praha – Černý Most, čo garantuje výnimočnú technickú kvalitu premietania pre všetky formáty a dokonalé pohodlie pre divákov. Febiofest bol založený v roku 1993 a v priebehu 24 rokov vyrástol do rešpektovaného filmového festivalu. Počas jeho existencie uviedli osobne svoje filmy také osobnosti svetovej kinematografie ako G. Chaplin, R. Polanski, T. Tykwer, C. Cardinale, K. Novak, P. Morgan, A. Rickman, D. Brühl a ďalší.
febiofest-logo490px-r269_res.jpg

Febiofest predstaví divákom bohatý program za účasti významných hostí. V spolupráci s prestížnym festivalom Berlinale tohto roku už tretíkrát uvedie mimoriadny kulinársky a filmový zážitok - sekciu Culinary Cinema. Premietať sa opäť bude v kine CineStar Praha – Anděl a večere sa budú následne servírovať v Delight restaurant, v priľahlom pražskom hoteli andel's by Vienna House Prague. Návštevníci tak počas jedného večera uvidia film a po ňom ochutnajú ním inšpirované menu pripravené špičkovým šéfkuchárom. Prvé dva večery menu pripraví šéfkuchár pražskej reštaurácie Le Grill Ondřej Koráb, o tretie menu sa postará taliansky šéfkuchár Mattea De Carli z reštaurácie Casa De Carli. Obe reštaurácie boli ocenené umiestnením v Michelin Guide. V piatok 24. 3. sa bude premietať noirový triler M. M. Rossa: Frank & Lola (Frank a Lola), sobotu 25. 3. bude na programe film P. Deschampsa: Noma My Perfect Storm (Noma: Moja dokonalá búrka) a v nedeľu 26. 3. si budú môcť diváci pozrieť taliansku komédiu P. Genovesa: Perfetti sconosciuti (Úplní cudzinci). Vstupenky v hodnote 1 790 Kč sa dajú kúpiť on-line na www.ticketportal.cz. Viac na www.febiofest.cz.

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť celoročne. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.