Pražský Febiofest láka na spojenie filmu a kulinárskeho umenia

Tohtoročný už 24. ročník Medzinárodného filmového festivalu Praha – Febiofest sa uskutoční od 23. do 31. 3.

V Prahe sa festival opäť uskutoční v kinách CineStar Praha – Anděl a CineStar Praha – Černý Most, čo garantuje výnimočnú technickú kvalitu premietania pre všetky formáty a dokonalé pohodlie pre divákov. Febiofest bol založený v roku 1993 a v priebehu 24 rokov vyrástol do rešpektovaného filmového festivalu. Počas jeho existencie uviedli osobne svoje filmy také osobnosti svetovej kinematografie ako G. Chaplin, R. Polanski, T. Tykwer, C. Cardinale, K. Novak, P. Morgan, A. Rickman, D. Brühl a ďalší.
febiofest-logo490px-r269_res.jpg

Febiofest predstaví divákom bohatý program za účasti významných hostí. V spolupráci s prestížnym festivalom Berlinale tohto roku už tretíkrát uvedie mimoriadny kulinársky a filmový zážitok - sekciu Culinary Cinema. Premietať sa opäť bude v kine CineStar Praha – Anděl a večere sa budú následne servírovať v Delight restaurant, v priľahlom pražskom hoteli andel's by Vienna House Prague. Návštevníci tak počas jedného večera uvidia film a po ňom ochutnajú ním inšpirované menu pripravené špičkovým šéfkuchárom. Prvé dva večery menu pripraví šéfkuchár pražskej reštaurácie Le Grill Ondřej Koráb, o tretie menu sa postará taliansky šéfkuchár Mattea De Carli z reštaurácie Casa De Carli. Obe reštaurácie boli ocenené umiestnením v Michelin Guide. V piatok 24. 3. sa bude premietať noirový triler M. M. Rossa: Frank & Lola (Frank a Lola), sobotu 25. 3. bude na programe film P. Deschampsa: Noma My Perfect Storm (Noma: Moja dokonalá búrka) a v nedeľu 26. 3. si budú môcť diváci pozrieť taliansku komédiu P. Genovesa: Perfetti sconosciuti (Úplní cudzinci). Vstupenky v hodnote 1 790 Kč sa dajú kúpiť on-line na www.ticketportal.cz. Viac na www.febiofest.cz.

Koncerty, festivaly, divadlá, filmy alebo umenie môžete v Prahe zažiť celoročne. Prezrite si tie najvýznamnejšie z nich.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.

Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur

Dnes je to presne 25 rokov, čo po prvýkrát vyšiel denník SME.