Ples nitrianskych univerzít už desiaty raz

V slávnostne vyzdobenej Estrádnej hale PKO Nitra sa 21. januára konal jubilejný desiaty Akademický ples nitrianskych univerzít.

Hostí už tradične vítali hostitelia s manželkami - rektor Slovenskej poľnohospodárskej univerzity prof. Peter Bielik a rektor Univerzity Konštantína Filozofa prof.  Ľubomír Zelenický a každú dámu obdarovali kvetom.

Slávnostný večer organizátori zahájili trochu netradične  –  plesovou choreografiou Thronlandia v podaní  stáleho hosťa  plesu - skvelej Akadémie tanca Nitra. Ich šiesta spolupráca s choreografom Petrom Horáčkom prilákala mladú klubovú generáciu a spoločne vytvorili zaujímavú kombináciu valčíkových rytmov a paso doble. Na majstrovstvách Slovenska v plesových choreografiách v tomto roku získali strieborné medaily.

V ďalšej časti programu sa o večer plný zábavy postaral Ingrid Menky & Band s tanečnicou Zuzanou Hubinskou. Na počúvanie a do tanca počas večera hral Milan Veróny & Band so speváčkou Luciou Bakaiovou, DJ Roman Mrázik, nechýbala ani Cimbálová muzika Jožky Severina z Kostic, bez ktorej si hostia akademický ples už ani nevedia predstaviť. K desiatemu výročiu spoločného plesania nitrianskych univerzít  pripravil svoj pozdrav aj špeciálny hosť večera - vokálna skupina La Gioia (Peter Ďurovec, Peter Ševčík, Matej Vaník),  ktorá prezentuje hudobný štýl pop-operu, spájajúci populárnu hudbu a operný spev. S radosťou, hispánskym temperamentom a talianskou vášňou skupina ponúkla nevšedný hudobný zážitok. Po druhej večeri si hostia plesu mohli vychutnať fantastického kubánskeho speváka Lazara s jeho horúcimi rytmami.

Samozrejme, na plese nechýbala bohatá tombola, dobré víno z Château Topoľčianky a kto má rád niečo tvrdšie, mohol ochutnať aj ovocné destiláty z pálenice Jelšovce. Večerom sprevádzali moderátori Lucia Šutková  a Marián Stolár.

Ako sa vyjadrili organizátori podujatia, atmosféra jubilejného plesu bola vynikajúca, nálada výborná. Hostia plesu pochvalne hodnotili vysokú úroveň tohto spoločensko-kultúrneho podujatia, ktoré už tradične poskytuje priestor na spoznávanie sa a upevňovanie kontaktov aj v spoločenskom prostredí a mimo pracovných povinností.

foto-0027-r332_res.jpg

Podľa slov hostí i usporiadateľov, atmosféra jubilejného plesu bola vynikajúca.

Foto: archív SPU

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu