FZKI pre Nové Zámky: Vysokoškolské štúdium prepojené s praxou

Na Mestskom úrade v Nových Zámkoch sa 12. januára konala verejná prezentácia študentských návrhov stvárnenia Hlavného námestia.

Na Mestskom úrade v Nových Zámkoch sa 12. januára konala verejná prezentácia študentských návrhov stvárnenia Hlavného námestia.

Krajinno-architektonické štúdie šiestich návrhov študentov Krajinnej a záhradnej architektúry Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre stavajú na najnovších trendoch kultúrneho sveta. Ich ambíciou je zmeniť námestie na slávnostné záhrady v objatí zelene a fontán. Mottom návrhov je premena priestranstva na príťažlivé miesto kultúrnych zážitkov v atraktívnom historickom prostredí. Cieľom študentských prác je obohatiť verejnú diskusiu o premene námestia novými námetmi a inšpiráciami. Spätná väzba verejnosti bude zapracovaná do realizačného projektu.

Prezentované študentské práce sú výstupmi z predmetu ateliéry tvorby verejnej zelene vedeného prof.  Ľubicou Feriancovou a nadväzujú na Stratégiu Zmena hlavného námestia Nové Zámky, vypracovanú prof. Michalom Šarafínom  v spolupráci s Ing. Attilom Tóthom a Ing. Gabrielom Kuczmanom z FZKI.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Nových Zámkov Mgr. art. Otokar Klein a dekanka FZKI SPU v Nitre doc. Klaudia Halászová.

Autormi štúdií sú študentky a študenti FZKI: Beáta Rybanská, Peter Horváth, Lujza Halásová, Veronika Miklášová, Jaroslava Zábojníková, Richard Karsay, Vanda Matuškovičová, Janka Beňušová, Martina Fischerová, Veronika Harabová, Mária Modrovičová, Marek Ondruš, Pavla Polková, Dominika Danadová a Laura Majbová.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu