SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta

Na trhu sa objavila nová stravovacia karta Stravenka, ktorá rieši nedostatky gastrolístkov. Funguje ako elektronická peňaženka.

Na trhu sa objavila nová stravovacia karta Stravenka, ktorá rieši nedostatky gastrolístkov. Funguje ako elektronická peňaženka.

Stravovacia karta Stravenka sa využíva podobne ako bežná platobná karta, avšak s tým rozdielom, že prostriedky z karty je možné využiť výlučne na nákup jedál a potravín.

Okrem zjednodušenia procesu platieb za stravovanie karta prináša i ďalšie výhody. „Našou výzvou bolo uviesť na trh technicky aj užívateľsky atraktívnejšiu kartu. V čase vývoja Stravenky totiž neexistovala na trhu elektronická stravovacia karta, ktorá by mala elektronickú peňaženku alebo možnosť bezkontaktnej platby,“ vyjadril sa Juraj Polák, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Axasoft.

Zamestnávateľ tak každý mesiac pripisuje prostredníctvom elektronického systému zamestnancom na kartu určitú čiastku, ktorou následne môžu platiť bezkontaktne. Táto čiastka je z bezpečnostných dôvodov stanovená na 10 eur, čo značne znižuje riziko strany finančných prostriedkov pri strate alebo krádeži. Bezpečnostný limit sa však dá zmeniť.

Platba ľubovoľnej sumy – menšie výdavky

Veľkým benefitom stravovacej karty Stravenka je tiež to, že užívateľov neobmedzuje pevne stanovenou hodnotou, ako je to v prípade gastrolístkov. To znamená, že za jedlo a potraviny zaplatíte vždy len toľko, koľko skutočne miniete.

Vďaka tomu užívateľ už viac nie je nútený dokupovať si zbytočnosti do plnej hodnoty gastrolístka či pravidelne nechávať prepadnúť niekoľko centov. Aj tým ročne môže znížiť svoje výdavky.

Na konci roka nestráca platnosť

Emitenti stravných lístkov majú každoročne zisk vyše milióna eur len vďaka tomu, že si mnohí užívatelia nestihnú uplatniť svoje  gastrolístky v čase ich platnosti, prípadne ich stratia alebo znehodnotia. To sa však pri Stravenke nemôže stať.

„Prostriedky, ktoré sú uložené na elektronickej stravovacej karte Stravenka, na konci roka nestrácajú svoju platnosť a automaticky sú prenesené do nového roka,“ vysvetľuje Polák.

Bezproblémový presun prostriedkov z karty na kartu

Ďalšou výhodou, ktorá zároveň odlišuje stravovaciu kartu spoločnosti Axasoft od zavedených konkurenčných kariet, je tiež to, že Stravenka umožňuje posielanie finančných prostriedkov z jednej karty na kartu iného držiteľa.

Takýto prenos je výhodný napríklad pri spoločných obedoch s kolegami. Vďaka nemu sa totiž predchádza zbytočnému prepočítavaniu a zdržiavaniu obsluhy pri platení.

Zamestnávateľovi odpadávajú byrokratické povinnosti

V neposlednom rade prináša zavedenie používania kariet Stravenka úľavu aj zamestnávateľom.

Prehľadný elektronický administračný portál totiž umožňuje jednoduché pripisovanie prostriedkov na karty zamestnancov cez internet. Firme tak odpadajú starosti s manuálnym prerozdeľovaním gastrolístkov, ako aj so zbytočnou byrokraciou súvisiacou s ich doručovaním.

Prístup do elektronického systému pritom majú aj samotní užívatelia, ktorí si v systéme Stravenky vedia ľahko pozrieť prehľad minutých prostriedkov či zoznam akceptačných zariadení. Tých má v súčasnosti karta Stravenka takmer 2600 po celom Slovensku.

Pre viac informácií o karte Stravenka navštívte stránku www.stravenka.sk.

stravenka

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  6. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  7. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 948
  2. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 6 025
  3. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 5 142
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 5 035
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 4 063
  6. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 4 061
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 557
  8. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň? 3 542
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

First moment zmenil trh a zohnať výhodný last minute zájazd je čoraz ťažšie.


INZERCIA 27. jún

Špeciálne literárne vydanie Magazínu Víkend s ilustráciami od Kristíny Mésároš.


INZERCIA 27. jún

O Cyrilo-metodských oslavách s Karin Silberhorn.


INZERCIA 26. jún

Počuli ste už slovné spojenia „starnutie obyvateľstva“ alebo „demografia“?


INZERCIA 26. jún
SkryťZatvoriť reklamu