Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

M.Borguľa vyzýva veľvyslanca USA k urýchlenému odstráneniu plota

M.Borguľa, poslanec mesta za Staré Mesto a predseda poslaneckého KLUBU pre BRATISLAVU poslal dnes veľvyslancovi USA otvorený list

Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto a predseda poslaneckého KLUBU pre BRATISLAVU poslal dnes veľvyslancovi USA na Slovensku otvorený list.

V liste uvádza, že dnes je to už šesť mesiacov, odkedy americká ambasáda nemá uzatvorenú platnú nájomnú zmluvu na pozemky pred svojou budovou na Hviezdoslavovom námestí. Znamená to, že ambasáda zaberá toto priestranstvo nelegálne.

„Je zarážajúce, že americká strana nepodnikla počas uvedených šiestich mesiacov žiadne opatrenia, ktorými by deklarovala svoju snahu tento bezprávny stav riešiť. Považujem to za prejav hrubého porušovania zákonov tejto krajiny,“ povedal Martin Borguľa.

Podľa poslanca nelegálnym je aj železné oplotenie, ktoré sa na uvedených pozemkoch nachádza. Navyše, po zistení Stavebného úradu mestskej časti Staré Mesto, ktoré nenašlo právoplatné stavebné povolenie k jeho výstavbe, je zrejmé, že plot stojí na Hviezdoslavovom námestí nelegálne od samého začiatku svojej existencie.

Poslanec v liste vyzýva amerického veľvyslanca, aby podnikol opatrenia na odstránenie bezprávneho stavu, ktorý trvá už šesť mesiacov.

„Zároveň pána veľvyslanca žiadam o zváženie možnosti prenájmu len tých pozemkov, na ktorých stoja bezpečnostné betónové stĺpy a upustenie od prenájmu pozemkov, na ktorých stojí plot. Betónové stĺpy ako bezpečnostné opatrenie by zostali pred budovou ambasády zachované. Pokiaľ ide o plot, ten žiadame, aby bol čo najskôr odstránený,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line